≫ 

Kad su sudije pomagale Barseloni, Mesi je tada ćutao: Defanzivci Brazila odgovorili na Leove žalbe

Petostruki osvajač Zlatne lopte i jedan od najboljih fudbalera u istoriji tog sporta Lionel Mesi podigao je veliku buru

  • 6
Fudbalska reprezentacija Brazila, Fudbalska reprezentacija Argentine, Lionel Mesi Foto: Tanjug/AP

Argentinac je izazvao i reakcije onih koji su upamtili koliko je ustupaka i sudijskih odluka otišlo u korist Barselone godinama unazad, a prozvanim se pronašao i Brazilac Markinjos.

- Kad je nemački arbitar Deniz Ajtekin oštetio PSŽ protiv Barselone, onda Mesi nije pričao o korupciji. Sudije su dosudile mnogo stvari u korist Barselone i u korist njegove reprezentacije, ali onda je ćutao - rekao je defanzivac Svetaca.

Time je mislio na utakmicu osmine finala Lige šampiona pre dve godine kada je Barselona posle 0:4 u Parizu pobedila 6:1 na Nou Kampu i prošla dalje. Taj revanš zaista je obeležilo nekoliko spornih odluka.

- Messi je izgubio i mora to da prihvati. Teško je komentarisati njegov istup jer ponekad kad neko gubi pokušava da krivi druge za svoje propuste. Barselona je pobedila PSŽ zbog smešnog suđenja, ali niko iz kluba tada nije izjavio kako je UEFA htela da pobedi Barsa - dodao je Tijago Silva, još jedan igrač pariskog kluba.

Markinjos Foto: Marko Jovanović

Da podsetimo, Mesi posle završetka Kopa Amerike nije hteo da izađe i primi odličje namenjeno trećeplasiranoj ekipi tvrdeći da je njegova selekcija oštećena, a da se zbog korupcije sve nameštalo tako da Argentina ne prođe u finale.

U finalu su na Marakani u Riju igrali Brazil i Peru, a Argentinci su pobedili Čile u meču za treće mesto sa 2:1.

- Ne treba da budemo deo ove korupcije, pokazali su manjak poštovanja prema nama. Nisu nam dozvolili da prođemo u finale. Korupcija i sudije nisu pustili ljude da uživaju u fudbalu. Trofej je rezervisan za Brazil - rekao je tada Mesi.

On je time gurnuo prst u oko i mnogim navijačima Čelsija, koji još nisu zaboravili polufinale Lige šampiona 2009. godine kada je Tom Hening Overbo odlučio da ne dosudi nijedan penal za Čelsi.

Kasnije je priznao svoje greške na Stamford Bridžu, ali je istakao da njegovu karijeru ne treba pamtiti samo po tome.

VIDEO - Rođen je bez nogu, ali je sa Mesijem odigrao partiju fudbala na svoj način

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🔴🔵⚪

    8. jul 2019 | 23:07

    U pravu si Mesi, brate moj. Od samog početka se znalo da je sve namešteno jer je Brazil bio domaćin i time su morali da im vrate zbog one bruke protiv Nemaca u finalu kada su kući igrali! Pravda za Mesija!

  • NAZDRAVLJE!

    8. jul 2019 | 23:08

    Veoma glup odgovor, kojim se nedvosmisleno priznaje istinitost Mesijevih optužbi...

  • Y

    9. jul 2019 | 13:41

    Dobar odgovor, bas tako

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA