≫ 

Sveta Marković obukao crveno-beli dres: Tužan sam što idem iz Partizana, ali... (FOTO)

...istovremeno sam i presrećan što idem u ovako veliki klub kao što je Olimpijakos

  • 6
Svetozar Marković Foto: Privatna arhiva

Trebalo je da ga vidimo u dresu Olimpijakosa u ponedeljak, ali je doskorašnji defanzivac Partizana Svetozar Marković tek u utorak obukao crveno-beli dres slavnog grčkog kluba!

Posle određenih peripetija, kao što smo već pisali, Marković je napokon završio posao sa Olijem i već je zadružio opremu pomenutog kluba.

Nosiće je četiri godine i za to vreme bi trebalo da inkasira 800.000 evra. dakle - 200.000 po sezoni. Partizanu će na račun leći 1.5 miliona evra i deset odsto od naredne prodaje.

Marković je u prvom timu Partizana proveo dve godine odigrao je 50 utakmica i četiri puta je zatresao mrežu.

Svetozar Marković Foto: Privatna arhiva

- U Partizan sam došao pre tačno osam godina. Pamtim ih samo po lepim uspomenama, jer sam u Beogradu i Partizanu stekao najbolje drugove sa kojima sam prošao do sada najvaźnije trenutke u mojoj karijeri i sa kojima se i danas druźim.Sa njima sam u mlađim kategorijama osvajao prvenstva i turnire u inostranstvu i zajedno maštali o ovome gde smo danas.

- U Beograd sam došao na početku osmog razreda, sa četrnaest godina, gde sam sam završio srednju školu i živeo sam. Tada sam samo sanjao da se prikljućim prvom timu Partizana, debitujem i naravno igram večiti derbi. Crno-belim seniorima sam se prikljućio tačno pre dve godine i sa njima osvojio dva trofeja Kupa.

- Pored debija u Ligi Evrope protiv ekipe Viktorije Plzenj moj najveći san je bio da posle debija u crno-belom dresu zaigram na večitom derbiju. I danas se najeźim kada se setim tog oktobra 2017. kada su se definitivno ispunili svi moji dečački snovi.

Svetozar Marković Marković slavi gol u dresu Partizana Foto: Marko Jovanović

- Svojim saigračima sam mnogo zahvalan. To su sjajni momci sa kojima sam źiveo, plakao,radovao se i sa njima preživljavao samo za nas znane trenutke. Od prvog dana su me prihvatili kao sebi ravnog i zbog njih i zbog mog kluba kojem sam zahvalan na svemu što mi je dao sam tuźan što ih napuštam.

- Zahvaljujem se i svim ljudima na SC Partizan-Teleoptik i Humskoj koji su me bodrili, podrźavali i pomogli meni i mojim drugovima u svakom trenutku od portira, kafe kuvarice, konobara, trenera, žena koje odrźavaju higijenu....

- Što se tiče potpisa i odlaska u FK Olimpijakos ne mogu da ne budem sa druge strane presrećan što idem u ovako veliki klub gde ću moći da pokaźem ko sam i naravno napredujem u fudbalskom smislu. Teško mi je jer idem iz svoje drźave i svog kluba,ali moje srce će uvek biti tu......

Vidimo se...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA