Trener Čuke citirao Mešu Selimovića pred start evropskih kvalifikacija!

Podsetimo, Brđani igraju pšrotiv jermenskog Banantsa

  • 1
Aleksandar Veselinović Foto: fkčukarički.com

Trener fudbalera Čukaričkog Aleksandar Veselinović, pred meč prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Banantsa na svom terenu, rekao je da oba tima imaju pođednake šanse za prolaz dalje i da će utakmica biti neizvesna.

Podsetimo, Brđani u četvrtak od 20.30 igraju protiv jermenskog predstavnika.

- Momci su vredno radili i ja sam zadovoljan odnosom i radom igrača. Sutra treba da se pokažemo u dobrom svetlu. Ekipa se malo razlikuje od prošlogodišnje, ali želja mi je da sutra igrom posaljemo poruku tribinama. Igramo protiv kvalitetne i iskusne ekipe, koja godinama igra evropsko takmičenje, ima bivše i sadašnje A reprezntativce Jermenije, uz dosta stranaca - rekao je Veselinović novinarima na konferenciji za medije.

On je dodao da je plan Čukaričkog da utakmicu usmeru u pravcu koji odgovara ekipi sa Banovog brda.

- Naglašavam da je Banants iskusna ekipa, a s druge strane je naša mladost i motiv. Iskoristiću misao Meše Selimovića iz Tvrđave "Nada je jača od iskustva". Siguran sam da će momci dati sve od sebe da se predstavimo u najboljem svetlu.

FK Čukarički Tedić, Đorđević i Stojanović slave gol Čuke tokom sezone iza nas Foto: MN Press

Veselinović je istakao da će mu biti zadovoljstvo ako Čukarički dobrim rezultatima u Evropi doprinese srpskom fudbalu. Upitan kojim bi rezultatom bio zadovoljan posle prvog meča, Veselinović nije hteo želje ili bilo šta da obećava.

- Siguran sam da nas očekuje neizvesna utakmica. Prvo poluvreme je sutra na našem stadionu, a drugo u Jerevanu. Biće izazov svih 200 minuta koji nas očekuju. Svaki rezultat je aktivan i poslednjim zviždukom u Jerevanu će se rešiti. Moramo da budemo profesionalni, koncentrisani i obazrivi, a ne bahati. Moramo da poštujemo svakog protivnika. Sa druge strane, treba da iskoristimo naš kvalitet. Ne bih previše da obećavam - rekao je Veselinović.

On je dodao i da ekipa Banantsa ne podseća na istočnoevropski, odnosno postsovjetski fudbalski tim, već da forsira fudbal koji se igra na Prinejskom poluostrvu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA