Želela ga Zvezda, sada je na korak od Partizana: Čeka se samo prodaja Rikarda!

Crno-beli ponudili Šavesu samo procente za štopera, ali priča nije prošla, pa se čeka novac od transfera da bi posao bio realizovan

  • 10
Nikola Maraš NIkola Maraš u dresu Rada; Foto: MN Press

Prodaja Rikarda Gomeša, koja se “kuva” već mesec dana, usko je povezana sa angažovanjem još nekih pojačanja Partizana u prelaznom roku, konkretno najviše sa transferom defanzivca Šavesa - Nikole Maraša.

Pisali smo već pre 20-tak dana da je Maraš želja trenera Save Miloševića, ali će do njene realizacije morati da se poklope neke kockice, jer ni portugalski klub nema nameru da se odrekne igrača u koga je uložio novac, bez obzira što je ispao u drugu ligu.

Šaves prihvata saradnju sa Partizanom, kao i sam Maraš, koji nema ništa protiv da dođe u Humsku, ali će crno-beli u taj transfer morati da ulože nekakav novac i procente, iako baš nisu planirali.

Partizan je naime želeo da ponudi Portugalcima samo procente od dalje prodaje Maraša, a da za uzvrat Šaves pusti igrača bez obeštećenja, ali od tog posla nema ništa. Jer, fudbaler je plaćen Radu 400.000 evra, a pride “građevinari” takođe imaju zagarantovanih 30 odsto od dalje prodaje štopera, te portugalski klub namerava da vrati bar deo uloženog novca, bez smetnji samom igraču da pronađe drugu sredinu.

Otuda postoji usmeni dogovor da crno-beli prvo sačekaju realizaciju transfera Rikarda Gomeš, pa da onda sa nekakvim novcem i procentima ponovo “pogledaju u oči” sa čelnicima Šavesa i pokušaju da izboksuju transfer.

RICARDO JORGE PIRES GOMES Čeka se prodaja Rikarda, da bi se realizovao transfer Maraša; Foto: MN Press

Partizan je spreman i da duže sačeka povoljan trenutak za realizaciju posla, jer je Maraš prvi izbor Save Miloševića u defanzivnoj liniji, koja se trenutno najviše oslanja nar iskusnog Bojana Ostojića i mladog Strahinju Pavlovića, dok su alternativne opcije novajlije Igor Vujačić i Dominik Dinga, koji se nedavno stigli među crno-bele.

Ipak, kako postoji mogućnost da se, recimo, Pavlović napusti ekipu, a na Dingu će moći stoprocentno da se računa tek od zime, jer u Rusiji nije igrao godinu dana, crno-beli moraju da imaju “keca u rukavu” u štoperskoj liniji. Taj “kec” je upravo Maraš.

Podsetimo, svojevremeno je Maraša želela i Crvena zvezda, ali je tada Rad odbio ponudu crveno-belih.

VIDEO: Vladimir Vuletić o Zvezdinoj tituli iz 1946. godine

(Izveštač Telegrafa iz Slovenije, Zoran Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    12. jul 2019 | 12:36

    Definitivno u FK Partizan niko nije normalan od Uprave do Trenera pa mi u Teleoptiku imamo igrače poput Maraša! Ko se bre ugradjuje u ove transvere???

  • 🇭🇷 SAMO PARTIZAN 🇭🇷

    12. jul 2019 | 12:48

    Bravo idemo do titule!

  • Vlada

    12. jul 2019 | 13:22

    Partizan lošiji nego prošle godine, 27 bodova će imati zvezda više na kraju, a bordo što su pobedili i akrington je tuko marseja sinoć, Lil izgubio od Belgija aca 5, 0, to nije relevantno, videćete, dinga, minga, smiljanić, izegovici, tuga

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA