Siti prodao igrača koji može da igra na svakoj poziciji: Delf "karamela" za 10 miliona evra

Zanimljiv posao kluba sa Gudison parka

  • 0

Iskusni univerzalac Fabijan Delf napustio je Mančester Siti i u transferu vrednom 10 miliona evra preselio se u Everton.

Četiri sezone Delf je proveo u Sitiju za koji je igrao na skoro svim pozicijama osim na golu. Džoker sa klupe je prve dve godine igrao u vezi da bi poslednje dve uglavnom igrao na levom beku.

Godinu dana pre isteka ugovora saopšteno mu je da će teško do minuta ove sezone, pa je nekadašnji igrač Aston Vile rešio da promeni sredinu. Brzo se javio Everton i u kratkom periodu ceo transfer je obavljen.

- Vidim sebe kao pobednika. Gladan sam pobeda, ne volim da gubim - bile su prve reči Delfa po oblačenju plavog liverpulskog dresa.

Delf je treće pojačanje Evertona ove sezone. Pre njega su stigli golman Jonas Losl iz Hadersfilda kao slobodan igrač, a od Barselone je otkupljen ugovor Andrea Gomeša za 25 miliona evra.

Što se Sitija tiče, ovo im je prva prodaja ove sezone i prve inkasirane pare nakon potrošenih 90 miliona evra na dovođenje Rodrija iz Atletika, Anhelinja iz PSV-a i golmana Stefena koji je došao iz Amerike.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA