≫ 

Čuka u paklu Jerevana: Da li je revanš samo formalnost?

Brđani imaju visoku prednost iz prvog meča, ali...

  • 1
FK Čukarički Foto: Telegraf

Lepo je Aleksandar Veselinović, trener Čukaričkog, u ponedeljak popodne rekao - Globalna slika fudbala se promenila, svaki protivnik zaslužuje pažnju! Nismo velesila u fudbalu i moramo da se ponašamo u skladu sa tim šta u realnosti jesmo!

A Banants i te kako zaslužuje veliku pažnju, uprkos tome što su Brđani u prvom meču kvalifikacija za Ligu Evrope slavili kod kuće rezultatom 3:0.

Revanš je potpuno jedan druga priča, priča koja je daleka od one fraze da je ''samo formalnost.'' Pre svega zbog činjenice da igra Banantsa nije realna slika jačine kluba, kao i da Čuku od 19.00 časova po lokalnom (17.00 po srpskom, RTS 2) vremenu očekuje pakao Jerevana.

Pakao u smislu vremenskih (ne)uslova! Nadmorska visina od oko blizu 1.000 metara, visoka temperatura u gradu koja iznosi oko 37 stepeni, dok sunce prži i u vreme odigravanja meča.

FK Čukarički trening Foto: FK Čukarički

U to smo mogli da se uverimo i tokom treninga u ponedeljak popodne, gde je jedna strana terena u potpunosti bila ''na suncu.'' Tom prilikom Veselinović je napravio jedan lukav potez tako što je igrače izveo upravo na tu stranu kako bi se koliko-toliko privikli na ono šta ih čeka.

Takođe, čeka ih poprilično motivisan rival. barem sudeći po izjavama Jermena koji veruju da mogu da nadoknade visok minus iz Beograda.

- Svaka ekipa koja poštuje sebe mora da reaguje. Verujem da će protivnik biti motivisan. Nemamo razloga da bilo šta menjamo zbog toga u našoj igri, ali ćemo napraviti određene modifikacije. Bićemo verni sebi uz maksimalno poštovanje protivnika. Banats može da bude opasan pokazali su to. Mogu da nas ugroze - jasan je bio Veselinović.

FK Čukarički Foto: Telegraf

Teško da će Veselinović za revanš menjati startnu postavu iz Beograda, pogotovo što su ti momci dominirali na terenu.

Tako da od prvog minuta očekujemo Čuku u sastavu: Belić, Ćirković, Puškarić, Šapić, Bogosavac, Kovač, Docić, Stojanović, Luković, Vidosavljević, Tedić.

Podstimo, ukoliko prođe dalje, Čukarički će u 2. kolu igrati protiv norveškog Moldea.

Čuka je iz Beograda u Jermeniju ponela velikih 3:0, pokazala da je mnogo bolja od Banantsa, a kvota da će slaviti i u gostima je 1,80. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Banants - Čukarički.

(M.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • W

    16. jul 2019 | 12:11

    Ako 3:0 nije dovoljno onda me treba ni u srpskoj ligi da igraju! I zašto je kod novinara ovo neizvestan meč? Da nije kakava nameštaljka?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA