Ajntraht prodao i drugog napadača, i ovaj je kao i Jović oborio klupski rekord!

Sebastijan Haler se seli u London posle sjajen sezone sa nemačkim timom

  • 0
Sebastien Haller Foto: Profimedia

Kako su nekada Grafite i Edin Džeko svojim golovima vukli Volfsburg ka titulu, tako su Luka Jović i Sebastijan Haler vukli Ajntraht kroz Bundes ligu i Evropu vrlo uspešno. Volfsburg se raspao kada su prodati sjajni napadači, a sada je to isto učinio i Ajntraht.

Posle rekordne prodaje Luke Jovića Real Madridu za 60 miliona evra, Haler je Frankfurt zameno Londonom. Rekord Ajntrahta u prodaji je oboren ovog leta, Jović je za 60 miliona prešao u Real, a sad je oboren još jedan rekord, doduše ne njihov nego londonskog Vest Hema.

Posle nekoliko neuspešnih ponuda, uprava Čekićara se napokon dogovorila sa nemačkom ekipom oko obeštećenja u visini od 50 miliona evra!

Prošle sezone su Jović i Haler bili jedan od najubitačnijih napadačkih tandema na svetu, zajedno su postigli 47 golova u svm takmičenjima od čega čak 32 u Bundes ligi (Jović 17 Bundes + 10 LE, Haler 15 Bundes+ 3 LE) .

Sebastien Haller Foto: Profimedia

Ovim transferom postaće najskuplji igrač Ves Hema svih vremena.

Haler će potpisati petogodišnji ugoovor vredan sedam miliona evra godišnje. Tokom dana će proći lekarske preglede nakon čega će saradnja biti i ozvaničena.

Prva meta Čekićara bio je Maksi Gomez iz Selte, ali je on prešao u Valensiju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA