Valensija i Vigo razmenili napadače: Barsina želja postala ''slepi miš''

Maksi Gomez i Santi Mina zamenili dresove

  • 0

 

Večiti talenat iz Valensije zamenjen je strašnim napadačem Maksi Gomezom iz Selte Vigo, jednim od najboljih napadača španske Primere. Raspitivala se Barselona, a od samog početka prelaznog roka spekulisalo se da je na vratima Vest Hema, na kraju je napadač Selte iz Viga Masimilijan Gomez potpisao petogodišnji ugovor sa Valensijom.

Urugvajski 22-godišnji napadač u prošloj sezoni je na 35 utakmica postigao 13 golova, dok je godinu dana ranije postigao 19 golova na 36 utakmica za ekipu Selte.

Odličan posao ekipe iz Viga jer su ga pre dve sezone doveli za 4,5 miliona evra a sada su na njemu zaradili praktično oko 50 miliona evra.

 

Odbijen je bio Vest Hem sa ponudom od 50 miliona evra, jer je uprava Viga odlučila da je bolje da prihvate manju svotu novca plus igrača kojeg su želeli, a čija cena se kreće oko 40 miliona evra nego sve pare odjednom.

Na kraju je na račun svetlo plavih lego 14,5 miliona evra i uz tu sumu dobili su željenog igrača, večitog talenta, izdanka svoje škole, Santija Minu.

Mina ima 23 godine. U dresu Valensije, za četiri sezone, odigrao je 150 utakmica na kojima je postigao 38 golova i zabeležio je 14 asistencija. Doveden je 2015. u transferu vrednom 10 miliona evra.

Sa matičnim klubom potpisao je ugovor na pet godina.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA