≫ 

Atletiko "probija" 250 miliona za transfere: Stižu Tripije i štoper koji će napuniti kasu Realu

Kiran Tripije i otkrovenje prošle sezone Mario Ermoso jednom nogom na Vanda Metropolitanu

  • 0
Mario Hermoso, Kevin Tripije

Foto: Tanjug/AP, Guliver/Gonzalo Arroyo Moreno / Stringer/Getty Images

Kako prenosi Skaj Sport, Atletiko Madrid i Totenhem su se dogovorili oko transfera Kirana Tripijea za 24 miliona evra. Pored desnog beka, put crveno belog dela Madrida, za 25 miliona evra, poći će i novi reprezentativac Španije, štoper Espanjola, Mario Ermoso, inače dete Real Madrida. Ukoliko realizuju i ova dva transfera Atletiko će se približiti sumi od potrošenih skoro 300 miliona evra.

Simeone je prvobitno nudio trampu Angelo Korea za Tripijea, ali su čelnici "Pevaca" tražili isključivo novac.

Kako navodi Skaj Sport, promocija bi trebala da se desi do kraja nedelje.

Kao njegovu zamenu Mauricio Poketino je pikirao beka Marseja, Japanca, Kiroki Sakia.

Arsenal - Totenhem

Foto: Tanjug/AP

Posle dovođeja levog beka Lodia iz Atletiko Paranensea, štopera Porta Felipea i sada Tripijea iz Totenhema, na dobrom je putu Atletiko da kompletira potpuno novu odbranu.

Na putu ka Vanda Metropolitani je pravo otkrovenje prošle sezone, štoper Espanjola Mario Ermoso. Mladi defanzivac je odigrao toliko dobru sezonu da je dobio i poziv i selektora Španije da debituje za seniorsku ekipu.

Kako navode svi španski medji njegova promocija u Atletiku se takođe očekuje u narednim danima.

Klubovi su se dogovorili oko otkupa za 25 miliona evra, što je za 15 miliona manje od otkupne klauzule koja mu stoji u ugovoru, i na kojoj je sve do sada Espanjol insistirao. Razlog popuštanju je što mladom defanzivcu ugovor ističe narednog leta.

Ermoso

Foto: Guliver/Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

Ermoso je dete Real Madrida, gde nikada nije dobio šansu, a pre dve godine je prodat klubu iz Barselone za 400.000 evra. Međutim, ubacili su dve klauzule u ugovor. Jedna je da zadržavaju 50% od naredne prodaje, dok je druga vezana za povratak igrača. Ukoliko se odluče da ga vrate, za njih je cena 7,5 miliona evra, dok je za sve druge, pomenutih 40 miliona.

I Real je razmatrao mogućnost da ga vrati, ali sam igrač nije želeo da prihvati ulogu rezerviste.

Ovim dolascima Simeone je veoma brzo i kvalitetno odradio smenu generacije. Klub su napustile legende Dijego Godin, Huanfran i Filipe Luis, otišao je i Lukas Ernandez. U klubu su od prošle sezone ostali defanzivci Savić, Himenez i Arijas.

Navijači Atletika očekuju skoriji dolazak i Džejmsa Rodrigeza, a sa klubom se povezuju i dolazak Ante Rebića, Dani Olma ili Serhija Kanalesa. Takođe očekuje se i jedno bombastično ime u samom špicu u vidu Ikardija, Lakazeta ili Kavanija.

KUPOVINE OVOG LETA

Najskuplje pojačanje u istoriji kluba, Žoao Feliks, doveden je za 126 miliona evra. Markos Ljorente je plaćen Realu 30 miliona, dok su za po 20 miliona dovedeni Felipe iz Porta i Lodi iz Paranensea. Ektor Erea je deoveden sa džabe, dok se za Šaponjića dalo 500.000 evra. Klub je otkupio i ugovor Alvara Morate, ali 56 miliona evra na naplatu će doći tek sledećeg leta.

Kada se podvuče crta, Atletiko je već potrošio 196,5 miliona evra, sa dolaskom Tripijea i Ermosa ta suma će se popeti na 245,5 miliona evra, plus Moratin, i eto dogovorenih ovoletošnjih transfera u visini od preko 300 miliona evra. Takođe je pitanje vremena kada će klub predstaviti i Rodrigeza.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA