≫ 

Svetski prvak sa Italijom izbegao zatvor, otac mu dobio 19 godina robije!

Jakvinta oslobođen optužbi da je bio saradnik mafije

  • 0

Bivši fudbaler Udinezea i Juventusa Vinćenco Jakvinta (39) oslobođen je optužbi za pomaganje mafijaškoj organizaciji Ndrangeta iz Kalabrije, ali je njegov otac, kao jedan od ključnih figura iste, osuđen na 19 godina zatvora.

Jakvinta, član zlatne italijanske reprezentacije sa Mondijala u Nemačkoj, u oktobru prošle godine je osuđen na dve godine zatvora zbog držanja legalno kupljenog oružja u očevoj kući, što je protivno italijanskim zakonima, ali je na poslednjem suđenju kazna poništena uz obrazloženje da "Jakvinta na taj način nije pomagao mafiju, nego svog oca sa kojim je u prisnim odnosima".

U obrazloženju presude Đuezepea Jakvinte navedeno je da je u pitanju "strateški važna figura u mafijaškoj organizaciji".

Vinćenco Jakvinta je rođen u mestu Kutro kraj Krotonea u Kalabriji, regiji gde je nastala zloglasna Ndrangeta, koja deluje po čitavoj Evropi. Njena osnovna delatnost je šverc kokaina iz Južne Amerike, ali i široka lepeza drugih nelegalnih aktivnosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA