≫ 

Ludnica u Dablinu: Šamrok u finišu overio drugo kolo kvalifikacija, žurka navijača na terenu (VIDEO)

Esencija fudbala, čista emocija

  • 2
Foto: twitter/Adrian Eames

Burno je bilo na mečevima 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, u pitanju su revanši, a fudbaleri Šamroka su jedni od junaka prve runde. Irski tim je na svom terenu savladao norveški Bran 2:1, za ukupnih 4:3, i plasirao se u naredno kolo gde ga čeka kiparski Apolon.

Izuzetno napeto je bilo na stadionu "Talagt", a na vrhuncu drame, pri rezultatu 1:1, O'Nil je zatresao mrežu gostiju i izazvao neverovatnu erupciju radosti na tribinama. Za tili čas navijači su se "stvorili" na terenu, euforija je slaba reč da opiše emocije kod najvatrenije grupe pristalica irskog kluba neposredno posle vođstva.

Tridesetak navijača je utrčalo na teren pod udarom adrenalina, nema sumnje da sledi i kazna UEFA za ovaj ispad, ali to neće mnogo zabrinuti Irce posle sjajne igre i preokreta koji im je doneo plasman u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Strelac za Bran bio je Bamba u 57. minutu, "minimalac" je vodio goste dalje, ali je preokret stigao preko Birna (76) i pomenutog O'Nila, za prolaz irskog sastava u naredno kolo.

Pogledajte opštu ludnicu posle drugog gola Šamroka protiv Brana.

Šamrok je ostao u neugodnom sećanju navijačima Partizana, pre osam godina Irci su šokirali crno-bele u Humskoj pobedom od 2:1 (nakon 1:1 u Dablinu) i plasirali se u Ligu Evrope.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA