≫ 

Nisam hteo u PSŽ zbog para? Kakva gomila gluposti: De Liht otkrio jedini razlog zašto je hteo u Juve

Kada pomisli na Italiju, Holanđaninu samo jedno pada na pamet

  • 3

Novi defanzivac Juventusa Matijs De Liht rekao je da novac nije bio razlog za prelaz u Juventus, umesto u Pari Sen Žermen.

Mediji su pisali da nije hteo da pređe u PSŽ jer bi dobijao manju platu od Kilijana Embapea.

- Kad pomislite na Italiju, pomislite na odbrambene igrače, najbolji italijanski igrači u istoriji su defanzivci. Bio sam fan Barezija, Maldinija, Kanavara i Neste dok sam odrastao - rekao je De Liht za Algemen Dagblad.

De Liht, van de Bek i Dušan Tadić, Ajaks

Foto:Guliver/Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

- Još uvek imam dres Juventusa od kad sam imao sedam godina. Verujem da će me dolazak u Torino učiniti kompletnim odbrambenim igračem. Naravno, odrastao sam u Ajaksu gde postoji filozofija totalnog fudbala. Dobar fudbal je bitan i ovde, ali je prioritet pobeda - kaže De Liht.

On smatra da ima dovoljno iskusnih igrača koji će ga pogurati napred.

- Sa momcima poput Bufona, Kjelinija, Ronalda oko mene, mislim da mogu korak više da idem. Imaju iskustva i pokupiću ponešto od svakog od njih - ističe De Liht.

Mada se znalo da ide iz Ajaksa na kraju prošle sezone pre dva, tri meseca, glasine o odlasku gde su postajale zamarajuće.

- Najluđa stvar koju sam pročitao bila je da ne bih otišao u PSŽ zbog toga što bih zarađivao manje od Embapea. Kakva gomila gluposti. Uvek sam pričao Minu da ću reći gde idem posle Lige nacija. Do tada sam hteo da zadržim fokus na terenu. Čim sam mu rekao da hoću u Juventus, počeo je da radi na tome. Novac za mene nije faktor, svi koji me znaju, znaju za to. Pare su došle tek nakon što sam mu rekao svoj izbor - zaključio je De Liht.

Da podsetimo, njega je Juventus kupio za 85,5 miliona evra, iako De Liht ima tek 19 godina.

VIDEO - Navijači Ajaksa u sred noći ispred hotela zapalili vatromet igračima Totenhema

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Laki

    21. jul 2019 | 17:02

    Sjeća se Barezija a on ima 19 godina 🤔🤔🤔 Barezija se jedva sjećam ja sa 39 😂😂😂. On je kao onaj gradonačelnik Jagodine kad je pričao o muzici Mocartu 😂😂.

  • 🔴🔵⚪

    21. jul 2019 | 16:32

    Ala laže

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA