≫ 

Partizan pobedom otvorio sezonu, Grobari dvaput prekidali meč! (VIDEO)

Minimalac crno-belih u Inđiji

  • 61

Foto: Miroslav Todorović / FK Partizan

Fudbaleri Partizana pobedili su Inđiju 1:0 na otvaranju nove sezone u Superligi, na gostovanju u istoimenom mestu.

Strelac za crno-bele bio je Zoran Tošić, jedan od najboljih igrača Partizana u meču koji su navijači gostiju dvaput prekidali svojim transparentima.

Drugo poluvreme je zbog natpisa "Poslednje upozorenje za Zvezdine sudije" prekinuto na čak sedam minuta od 50. do 57, a fudbaleri su za to vreme bili u svlačionicama.

Dok se Sejduba Suma od početka trudio da se pokaže što bolje u poslednjoj godini ugovora, Umar Sadik je odigrao solidno, a Partizanov napad je brzo počeo da nalazi rupe u odbrani rivala.

Najave da će Inđija igrati otvoreno bile su opravdane tek u prvih desetak minuta meča na stadionu "zelenih".

Partizan je od samog starta krenuo u presing sa tri igrača i tim Save Miloševića je probao da naprečac i na spavanju uhvati Inđinčane.

Foto: Miroslav Todorović / FK Partizan

Prvu veliku šansu za goste promašio je Umar Sadik u 19. minutu kada mu je Nemanja R. Miletić spustio loptu na peterac, a Sadik se obrukao i poslao loptu nebu pod oblake.

Već tada je nagovestio bolju i konkretniju igru Partizana pa je Ivanović u narednom napadu okrenuo svog čuvara i sa šest, sedam metara iskosa šutirao nisko, a golman domaćih Preković je morao da brani.

Od tog trenutka sve je počelo da se vrti oko Zorana Tošića do kraja prvog dela. Bambi je prvo u 24. minutu izveo slobodnjak kojim je "nokautirao" Rogača pogodivši ga u glavu, a onda je u 27. minutu zahvalio Sejdubi Sumi na sjajnom proigravanju za gol.

Foto: Miroslav Todorović / FK Partizan

Suma se prošetao kroz odbranu Inđije, ušao do peterca gde je doturio loptu Tošiću, a ovaj ju je bocnuo preko golmana za 1:0. Tri minuta kasnije Tošić je pogodio stativu sa 16 metara.

U 38. minutu pao je u kaznenom prostoru i tražio penal, da bi u 42. minutu Preković uspeo da mu odbrani iz jako dobre situacije.

Pažnju na sebe je tek u finišu poluvremena skrenuo Suma koji je šutirao malo pored gola posle solo akcije.

Foto: Miroslav Todorović / FK Partizan

Prvih deset minuta nastavka obeležio je prekid zbog transparenta koji su okačili navijači Partizana. Sudija Srđan Jovanović je pozvao igrače u svlačionicu dok se transparent ne skine pa je prekid potrajao punih sedam minuta.

Kada su se igrači vratili na teren, a igra se "resetovala", tekla se sporije nego do tada. Sadik i Suma su do 60, odnosno 64. minuta imali dva udarca ka golu Inđije, ali su obojica šutirala slabo.

Suma je nakon toga istrčao pola terena u kontri i hteo sam da završi akciju, pa je izblokiran. Partizan je nakon toga zapretio još nekoliko puta šutevima Pavlovića i Ivanovića.

Foto: Miroslav Todorović / FK Partizan

Inđija preti u poslednjih petnaest minuta šutevima Mihajla Banjca i Nebojše Bastajića. Bastajić je imao odličnu poziciju pred golom Stojkovića i šutirao je visoko u 77. minutu.

Da Partizanu bude još teže pobrinuo se i Đorđe Ivanović koji je dobio parni žuti karton u 80. minutu zbog neopreznog uklizavanja na polovini protivnika.

Nakon toga je tempo opao, Partizan je pretio iz prekida, iz slobodnog udarca i kornera, a Inđija je bila uglavnom bezopasna, pa su crno-beli upisali prvu pobedu u ovogodišnjem šampionatu.

Sastavi:

Inđija: Preković - Anđelković, Rogač, Bjeličić, Ilić - N. Vidić, M. Janjić (od 72. Banjac), Dimitrov (od 94. Andrejić) - Tomić, V.Janjić (od 81. Dimitrijević), Bastajić. Trener: Srđan Blagojević.

Partizan: Stojković - N.R. Miletić, Ostojić, S. Pavlović, Urošević - Zdjelar, Šćekić - Tošić (od 97. Stevanović), Suma (od 84. Smiljanić), Ivanović (crveni karton 80. minut) - Sadik (od 71. Ožegović). Trener: Savo Milošević.

Stadion: FK Inđija; Sudija: Srđan Jovanović

Drugo poluvreme:

90+7 minut - Stojković je imao problema sa leđima nakratko, ali je završio meč u kom je Partizan uspeo da sačuva mrežu i upiše pobedu.

90. minut - Sedam minuta nadoknade zbog prekida koji su izazvali navijači Partizana.

88. minut - Opao je tempo na terenu posle isključenja Ivanovića. Partizan je dvaput pretio iz kornera, Šćekić je bio bliži golu kod drugog udarca iz ugla, ali je gađao preko gola.

83. minut - Solidan udarac Zorana Tošića iz slobodnjaka, ali je Preković igračima Partizana odbranio i bolje šuteve od ovoga.

Foto: Miroslav Todorović / FK Partizan

80. minut - Crveni karton za Đorđa Ivanovića! Parni karton posle gužve i uklizavanja u šesnaestercu Inđije dobija Partizanov igrač i ostavlja svoj tim sa desetoricom na terenu.

77. minut - Nova šansa za domaće! Nebojša Bastajić dobija loptu iza leđa odbrane Partizana, Miletić je kasnio da se izvuče za ofsajd i imao je sreću što je Bastajić iz dobre šanse šutirao visoko.

75. minut - Najbolja prilika za Inđiju. Rezervisa Mihajlo Banjac preseca loše ispucavanje igrača Partizana u odbrani, ulazi u šesnaesterac i puca pored gola crno-belih.

70. minut - Ivanović šutira dvadesetak metara i još jednom brani Preković za četvrti korner Partizana. Posle kornera opet odbrana golmana zelenih.

69. minut - Tek drugi udarac igrača Inđije ka golu Stojkovića, ali i ova lopta ide previsoko. Ispod pogledajte i transparent koji je prekinuo meč na sedam minuta. Upućen je sudijama.

 
 
 
View this post on Instagram

#Grobari #FKPartizan #PartizanA post shared by Grobarka (@ima1tim) on

 

66. minut - Solo akcija Sume posle ispucavanja Miletića. Pretrčao je Gvinejac pola terena i ušao u kazneni prostor, šutirao i izblokiran je pa je Partizan dobio samo korner. Imao je i verovatno i bolje rešenje, da odloži loptu za Sadika koji se ubacivao levo.

64. minut - Oprobao je i Suma svoj udarac i završio slično kao Sadik koji minut ranije - u rukama Prekovića.

60. minut - Šut Sadika brani Preković. Dobro se izborio za poziciju ofanzivac Partizana i onda loše završio akciju udarcem po zemlji koji je lako uštopovao golman domaćih.

Foto: Miroslav Todorović / FK Partizan

57. minut - Još uvek se ne zna šta piše na transparentu koji su podigli navijači Partizana, ali je sudija Srđan Jovanović pozvao igrače u svlačionicu dok se ne skloni. Prekid je trajao punih sedam minuta.

49. minut - Zdjelar je prošao između nekoliko igrača Inđije, dodao do Sadika, a Umar je iz prve šutirao pored gola.

47. minut - Sadik sjajno vara defanzivca Inđije na malom prostoru sa leve strane, ali kada je trebalo da spusti loptu svom špicu, dodao je Prekoviću u ruke.

Prvo poluvreme:

45+2 minut - POLUVREME: Partizan zasluženo vodi 1:0 posle prvog dela igre. Imao je inicijativu, Zorana Tošića i u nekoliko navrata je sreća spasla gol Inđije i Prekovića da ne prime još neki pogodak.

45+2 minut - Suma dribla i sa 19 metara šutira malo pored gola Inđije.

42. minut - Sadik probija po krilu i opet dodaje Tošiću, ovaj šutira i golman Preković ovog puta brani.

38. minut - Suma do Sadika, Sadik za Tošića koji se ubacio iz drugog plana u kazneni prostor, ali Tošić ovog puta ne šutira nego pada. Jovanović je procenio da to nije bio penal.

30. minut - Stativa Tošića. Ivanović mu je dodao loptu na ivici kaznenog prostora, Tošić je iz prve levom šutirao po zemlji i pogodio stativu gola Inđije.

27. minut - GOOOOL! Suma prolazi kroz nekoliko igrača Inđije, ulazi u kazneni prostor i dotura loptu do Zorana Tošića koji postiže prvi pogodak za Partizan u novoj sezoni sa oko šest metara. Samo je bocnuo loptu i prebacio Prekovića za 1:0.

Foto: Miroslav Todorović / FK Partizan

24. minut - Tošić se namestio da izvede slobodan udarac i šutirao je sa oko 25 metara. Rogač je skočio i lopta ga je pogodila u glavu, posle čega se odmah sručio na zemlju. Srećom, minut kasnije nastavio je igru.

20. minut - Partizan opet napada, Ivanović je lepo okrenuo svog čuvara sa leve strane na oko šest, sedam metara iskosa i šutirao ka Prekoviću, ali je ovaj odbranio nogom.

ZORAN TOSIC

Foto: MN Press

19. minut - Miletić je sjajno prošao po desnoj strani, spustio loptu u peterac za Umara Sadika, ali je ovaj sa pet metara promašio gotovo nemoguće i poslao loptu visoko preko gola.

16. minut - Igra se uglavnom na sredini terena, Inđija ne ulazi u šanse, a jedini trenutak vredan pomena je oštar start Anđelkovića nad Ivanovićem.

9. minut - Sadik hita prema golu Inđije, ali zastaje i petlja umesto da šutira. Povratnu loptu je Zdjelar poslao na krilo za Miletića, koji traljavo centrira i tako propada obećavajuća akcija Partizana.

5. minut - Nastala je gužva na tribinama zbog jednog transparenta na južnoj strani, navijači su uleteli na teren i morala je da reaguje Žandarmerija kako bi se incidenti smirili.

1. minut - Crno-beli su od starta krenuli sa trojicom igrača napred, igrači Inđije su uspeli da prenesu loptu i onda šutiraju pored gola Stojkovića. Dobar prvi napad za domaće igrače

VIDEO - Jovićić evro-golom doveo Zvezdu do vođstva protiv Javora

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan SD

    21. jul 2019 | 20:01

    Nastavlja se po starom protivniku sampiona se sviraju penali i iskljucuju protivnicki igraci kako bi dosli do pobede protiv ekipe Javora dok se Partizanu iskljucuje igrac pri vodstvu kako bi protivnik izjednacio ili eventualno pobedi , kako bi projekat u startu stekao prednost od 3 boda. Pitam se dali su neki svesni da nam predstoji izborna godina i da grobari sigurno nece podrzati smisljeno unistavanje svog kluba !

  • Kvalitet ne kvantitet

    21. jul 2019 | 18:58

    Ovo lepo izgleda! Barem nema sklanjalice kad kod cigana... Volim PARTIZAN

  • Era

    21. jul 2019 | 20:00

    A jesu se naostrili mali crveni ali prc !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA