≫ 

Borba za Ligu šampiona: Ako Zvezda napuni Helsinki, možete dobro da zaradite!

Fudbaleri Crvene zvezde nastavljaju borbu za grupnu fazu Lige šampiona. U 2. kolu kvalifikacija očekuje ih dvomeč sa Helsinkijem.

  • 12
Ričmond Boaći

Foto: Marko Jovanović

Prvi susret srpskog i finskog prvaka je u sredu (20.45) na stadionu "Rajko Mitić", dok je revanš sedam dana kasnije u Finskoj.

Crvena zvezda je odlično započela tekuću sezonu. Eliminisala je Suduvu, dobro poznatog rivala, sa ukupno 2:1, a istim rezultatom je savladala Javor na startu Linglong Superlige.

Protiv Helsinkija važi za apsolutnog favorita na svom terenu. Zato je Meridian kvota na trijumf crveno-belih 1.36. Da će biti nerešeno na Marakani kvota je 4.7, dok bi pobeda gostiju predstavljala ogromno iznenađenje - kvota je 8.50.

Očekuje se i nešto više golova, pa Meridian na ukupno tri ili više pogodaka daje kvotu 1.68, dok je za igru od 0-2 gola kvota 2.15.

Ričmond Boaći

Foto: Marko Jovanović

Poznat je i potencijalni rival crveno-belih u 3. kolu kvalifikacija za LŠ. Ukoliko Zvezda eliminiše Helsinki, za plasman u plej-of igraće sa pobednikom meča Kopenhagen - Nju Seints.

Dakle, put je jasan - prvo preko Finske, a onda preko Danske ili Velsa stiže se do praga elite. I na korak od prošlosezonskog, istorijskog uspeha.

Ujedno, Zvezda bi eventualnim plasmanom u plej-of za LŠ osigurala i učešće u grupnoj fazi Lige Evrope. Naravno, ako ne preskoči poslednju prepreku ka grupama Lige šampiona.

Čini se da su crveno-beli sjajno prošli na žrebu, jer su izbegli Ajaks, Dinamo Zagreb i Seltik za potencijalne rivale.

- Ne znam mnogo o Helsinkiju, ali to su kvalifikacije za Ligu šampiona i svi žele da pobede i prođu dalje. Puni smo samopouzdanja i samo treba da odigramo našu igru. Dobro je i što igramo kod kuće, imamo ćemo više šansi za pobedu. Glavni cilj je da se kao prošle sezone plasiramo u Ligu šampiona. Zato moramo sve da pobedimo na putu ka grupnoj fazi - rekao je Zvezdin ofanzivac El Fardu Ben.

VIDEO: Iznenađenje na "Marakani": Spektakularni vatromet na stadionu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA