≫ 

Zvezda na potezu, Helsinki je prepreka ka eliti: Crveno-beli neće biti fini prema Fincima

Novi izazov je pred četom Vladana Milojevića

  • 18
FK Crvena zvezda - FK Suduva Foto: Marko Jovanović

Fudbaleri Crvene zvezde nastavljaju borbu za Ligu šampiona, Suduva je brzo arhivirana, a Helsinki stoji pred crveno-belima na putu ka eliti. Prvi meč srpskog i finskog šampiona igra se u sredu od 20:45 sati, a trener Beograđana Vladan Milojević veruje da i publika može biti važan faktor ka konačnom cilju.

- Spremili smo se da damo maksimum pred svojom publikom i očekujem veoma lepu predstavu pred velikim brojem naših vernih navijača. Voleo bih da nadmašimo posetu od 23.751 gledalaca sa prethodnog evropskog meča - rekao je trener crveno-belih u najavi utakmice.

Nije sve bilo najsjajnije u igri Zvezde u dvomeču sa Suduvom, no ne brine to nikog u taboru šampiona Srbije, povoj je sezone i kako vreme bude odmicalo mnoge stvari će leći na svoje mesto, uveren je Milojević. Helsinki je, utisak je, rival baš po meri Zvezde za ovu fazu takmičenja.

- Posle prve preskočene prepreke, očekuje nas novi susret sa veoma teškim protivnikom, šampionom svoje zemlje. Helsinki je dobra ekipa koja u poslednje vreme ima veoma značajnu ulogu u finskom šampionatu. U takmičarskom su ritmu, dok se mi tek zahuktavamo i voleo bih da nastavimo da napredujemo iz utakmice u utakmicu. Njihova igra i filozofija zasnivaju se na disciplini i timskom duhu, i smatram da im je snaga u kompaktnosti.

Finci su inače odradili dva treninga po dolasku u Beograd, prvi u Partizanovom "SC Teleoptik", i drugi na mestu odigravanja utakmice.

Trener gostiju Toni Koskela, uz veliko uvažavanje Zvezde kao rivala, poručio je da je cilj njegovog tima da postigne gol na "Marakani".

Znamo da je publika bučna, biće drugačije od onog što smo navikli kog kuće. Uživaćemo u tome i pokazaćemo šta umemo - rekao je između ostalog Koksela.

U međuvremenu, danski Kopenhagen završio je veliki posao ka trećem kolu kvalifikacija, Danci su pobedili velški Nju Seints u gostima 2:0 i praktično obezbedili duele sa boljim iz dvomeča Zvezda - Helsinki.

Zvezda je na potezu...

Kvalifikacije za Ligu šampiona, 2. kolo

Viktorija Plzenj - Olimpijakos 0:0

Nju Seints - Kopenhagen 0:2

(Sotiriu 18, Skov 61.p)

Saburtalo - Dinamo Zagreb 0:2

(Oršić 67, Petković 78.p)

PSV - Bazel 3:2

(Bruma 14, Lamers 90, Malen 90+3 - Ajeti 45+1, Alderete 79)

Sreda

BATE - Rozenborg 19

Kluž - Makabi Tel Aviv 20

Ferencvaroš - Valeta 20

Maribor - AIK 20:15

Seltik - Kalju 20:45

Crvena zvezda - Helsinki 20:45

Dandalk - Karabag 20:45

Večeras na Marakanu (20.45) stiže finski šampion Helsinki, a Zvezda je velii favorit s kvotom 1,28. Ako mislite da će crveno-beli slaviti bez primljenog gola (Sigurna pobeda), kvota je 1,97. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda - Helsinki.

Zvezda ove sezone opet napada Ligu šampiona, stigla je do drugog od četiri koraka, a kvota da će šampion Srbije drugi put uzastopno igrati u grupama elitnog takmičenja je 4,20. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za plasman Zvezde u Evropi ove sezone.

VIDEO: Milojević pred Helsinki: Sutra samo prvo poluvreme...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ks

    24. jul 2019 | 10:02

    Bilo kako bilo u Kopenhagenu je izlazna stanica

  • Baster

    24. jul 2019 | 09:27

    Sreća,ne igra Gobeljić,a nadam se da neće igrati ni Stojković..Žao mi je što Ebisiliju nije pruzena prilika jer bi on i Marin stvarno bili odličan tandem,ali pošto njega nema,najbitnije je da se Ben povrati u formu,jer Marin stvarno nema sa kim da odigra..

  • sever

    24. jul 2019 | 09:09

    Tezak zadatak je veceras pred Zvezdom. Vazno je ne primiti gol ali isto tako potrebno je dati najmanje dva da bi mogli u revansu igrati bez pritiska. Za ocekivati je da bude puno bolja igra od prosle tri utakmice...posebno pas igra jer finci igraju na snagu sa puno duela i ako se upustimo u igru sa dugim loptama ne pise nam se dobro.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA