Čuka traži gol tamo gde je i Zenit pao!

Brđani u Norveškoj traže povoljan rezultat pred revanš u Beogradu

  • 2
Aleksandar Veselinović Foto: fkčukarički.com

Fudbaleri Čukaričkog stigli su u sredu u Molde, gde ih u četvrtak od 19.00 časova očekuje prvi meč 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv istoimenog kluba!

Neposredno pred poslednji trening, trener Brđana Aleksandar Veselinović održao je konferenciju za medije.

- Molde je nivoom kvaliteta iznad srpske lige. Poštujemo Molde, ali imamo pravo da se nadamo, da naša mlada ekipa igra kako može, da se lepo predstavi i uporedi se sa ekipom takvog kvaliteta. Tražićemo svaku šansu da se, ako to bude bilo moguće, plasiramo u narednu rundu. To će biti možda i najveći test za nas, jer u Super ligi nemamo svakog vikenda situaciju da igramo u tako visokom ritmu i na tako visokom nivou kao što ćemo igrati protiv njih - rekao je Veselinović i dodao:

- Prvi su u Norveškoj, sasvim zasluženo. Bili su veoma ozbiljni i prošle sezone u evropskim takmičenjima. Posebno su opasni na domaćem terenu, gde su pobedili Zenit sa 2:1 u Ligi Evrope, klub protiv koga su imali 61 odsto posed lopte, što je gotovo nezamislivo protiv takvog tima. Ne razmišljamo o rezultatu 0:0. Naše tendencije su da tražimo način kako da ih savladamo i pokušamo da ostanemo neporaženi. Bez obzira na rezultat, igraćemo dvomeč i treba da budemo pametni i u dve utakmice maksimalno iskoristimo potencijal. Težićemo da damo gol.

FK Čukarički trening Arhivska fotka Čuke iz Jermenije Foto: FK Čukarički

Medijima se obratio i defanzivac Darko Puškarić.

- Poznato je da Čukarički nije prošao dalje od drugog kola, ali se ne opterećujemo tim. Bilo bi nam veoma drago da srušimo tu tradiciju. Iz ove perspektive to deluje dosta daleko jer imamo mnogo ozbiljnijeg protivnika nego u prvom kolu. Nećemo gubiti nadu, ali ni glavu, ako nešto krene naopako. Maksimalno ćemo se boriti da se vratimo u Beograd sa pozitivnim rezultatom. Nepopravljiv sam optimista i smatram da će tako i biti. Mladošću, energijom i željom možemo da uradimo nešto - rekao je Puškarić i dodao:

- Mladost nekad može da bude hendikep u profesionalnom sportu. Može biti oscilacija, ali ne razmišljamo o tome. Sva deca Čukaričkog imaju takmičarski duh, srce i želju koje mogu da nadomeste te oscilacije. Mogu veoma dobro da se nose kada naidje kriza. Ovo je prvi ozbiljniji test. Nisam video da su bojažljivi, a kvalitet svakako imaju. Apsolutno sam siguran u njih i ne brinem što se toga tiče.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🎹🎹🎹

    25. jul 2019 | 04:12

    Hrabro Cuka ! I da izgubite , igrajte hrabro bez bunkera i gluposti, jer tako cete sigurno izgubiti i ostace zal sto nismo probali da napadnemo. Lopta je okrugla i igra se 11 na 11. Sve je moguce! Pozdrav iz Zrenjanina.

  • Cure

    24. jul 2019 | 19:30

    Molde je odlicna ekipa i 1 je laganicaa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA