≫ 

Zvezda jednom nogom u 3. kolu kvalifikacija za LŠ, Boaći i Pavkov slomili Fince! (VIDEO)

Crveno-beli sjajno odigrali prvo poluvreme, pa su stvorili dovoljan kapital za revanš!

Fudbaleri Crvene zvezde protiv HJK-a igraju 2. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, a prvu utakmicu dobili su na stadionu Rajko Mitić sa 2:0!

FK Crvena zvezda - FK Helsinki

Foto: Marko Jovanović

Zvezda je odigrala sjajno prvo poluvreme i ima za čime da žali, potpuna dominacija nije krunisana većom razlikom, pa se strepelo da će ostati samo 1:0.

Prvi gol delo je asistenta Ivanića i strelca Boaćija, koji je mesto na terenu ustupio Milanu Pavkovu. Upravo on se dugo mučio da dođe do prave šanse, a pravu priliku dočekao je u 90. minutu, kada je odbitak Marinovog centaršuta pretvorio u zlata vredan pogodak.

Daleko mirnije će Zvezda sa 2:0 otići na revanš koji se igra 31. jula, a onda sledi ukrštanje sa Kopenhagenom, koji je već u 1. meču pobedio TNS sa 2:0 i mirno čeka drugu utakmicu.

FK Crvena zvezda - FK Helsinki

Foto: Marko Jovanović

TOK MEČA, CRVENA ZVEZDA - HJK 2:0

90. MINUT - GOL! Pavkov overava pobedu u 90. minutu na pas Marina!

86. MINUT - Jednom je Jovičić na vreme presekao napad HJK-a, a potom je u igru ušao Vukanović umesto Bena. Zatim je Jevtović promašio kolosalnu šansu sa desnog krila. Promenio je stranu, ali nije uspeo da matira Fince.

80. MINUT - Jednom je Marin preterao sa fintama, drugi put je propala kombinacija sa Stojkovićem, ništa od drugog gola!

75. MINUT - Traži se Pavkov za udarac glavom, Marin je probao da ga uposli, ali su skočni i snažni čuvari.

72. MINUT - Ulazak Pavkova bio je dovoljan da zapali navijače, zaorilo se "Hej Pavkov, skoči, daj gol glavom".

64. MINUT - Ivanića je zamenio Jevtović, a Delije su podigle transparent podrške Dražiću i Čavriću, odnosno Slovanu, koji je dozvolio da igrači iz Srbije ne nastupe protiv ekipe sa tzv. Kosova.

FK Crvena zvezda - FK Helsinki

Foto: Marko Jovanović

58. MINUT - I dalje nema izmena, ali se čini da je Zvezda sve nervoznija pri kontrama rivala, tako je i Rodić zbog grubosti dobio žuti karton.

50. MINUT - Opasna šansa za Helsinki! Posle jednog pasa u prostor, Rodić je prosledio loptu u korner, malo je nedostajalo da to bude autogol.

49. MINUT - Zvezda nastavlja sa pritiskom, a na poluvremenu nije bilo izmena. Ipak, Milojević nije zadovoljan, traži još agresivniji pristup, kako bi se drugim pogotkom olakšao posao.

Zvezda Helsinki

Foto: A. Nalbantjan

42. MINUT - Razigrao se Ivanić, zavrnuo je još jednu opasnu loptu sa desnog krila, otišla je uz stativu! Marin pleše na sredini terena, imao je jedan slobodan udarac koji je ipak odbranjen.

39. MINUT - Opet je malo opao ritam, a HJK je imao samo jednu improvizaciju po levom krilu, nije se to završilo slavno.

30. MINUT - Nakon petominutnog pada u igri, Zvezdi je kontra probudila novu agresiju, koja se samo pojačala pogotkom Boaćija. Sada se igra svodi na novu opsadu gola HJK-a.

26. MINUT - GOL! Boaći glavom pogađa, šansa sa desnog krila je pretvorena u gol za vođstvo! Posle neuspelog centaršuta Marina, Ivanić je kao na tacni poslužio napadača.

25. MINUT - Kakva kontra Zvezde! Marin je povukao i uposlio Ivanića, koji je reagovao kako je mogao sa male razdaljine. Probao je da bocne preko Rudakova, ali je golman Helsinkija majstorski odbranio i pretvorio to u korner.

21. MINUT - Opao je startni tempo, Helsinki je došao do balansa na sredini i preti sve više.

FK Crvena zvezda - FK Helsinki

Foto: Marko Jovanović

15. MINUT - Žestok je presing Zvezde, jednom je samo HJK došao do kontre i ofsajd zamka je sprečila čist pogodak. Viđena je i jedna situacija koja je uplašila navijače Zvezde, Boaćiju se ukazivala pomoć.

9. MINUT - U dve situacije se stvorila ozbiljna gužva u šesnaestercu rivala, ali su praktično svi igrači HJK-a sabijeni i uspevaju da reaguju, malo je prostora za pravi pas.

3. MINUT - Od starta je Zvezda krenula silovito, a primetno je da se Marko Marin našao na desnom krilu. Probao je da uz driblinge improvizuje, bez uspeha. Potom se menjao sa Ivanićem, što je bila praksa i na prethodnim mečevima. Šutirao je i Jovičić sa distance, ali uz okvir gola.

UOČI MEČA

FK Crvena zvezda - FK Helsinki

Foto: Marko Jovanović

Zvezda je izbacila Suduvu sa ukupnih 2:1, pa je na red došao malo ozbiljniji duel sa Fincima, koji su poručili da se nadaju barem jednom postignutom golu u Beogradu.

Revanš se igra 31. jula, a onda sledi ukrštanje sa Kopenhagenom, koji je već u 1. meču pobedio TNS sa 2:0 i mirno čeka revanš.

Vladan Milojević nije mnogo eksperimentisao sa sastavom, proverene snage su u postavi, Stojković se vraća u standardnu postavu zbog Gobeljićevog isključenja.

Takođe, zanimljivo je da su na klupi ostali Degenek, Pankov, Pavkov, Žander, Jevtović i Vukanović.

FK Crvena zvezda - FK Helsinki

Foto: Marko Jovanović

Crvena zvezda - HJK 2:0

(Boaći 26, Pavkov 90)

Stadion: Rajko Mitić Gledalaca: 36.289

Crvena zvezda: Borjan, Babić, Stojković, Milunović, Rodić, Jovičić, Jovančić, Ivanić (od 63. Jevtović), Marin, Ben (od 85. Vukanović), Boaći (od 72. Pavkov)

HJK: Rudakov, Obilor, Rafinja, Toivomaki, Alho, Kairinen, Para, Dalstrom, Mensa, Tarasov (od 81. Kuasivi-Benisan), Riski

VIDEO - Atmosfera pred početak utakmice Crvena zvezda-Helsinki

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • yolo

    24. jul 2019 | 23:32

    Stvarno jadno...Mislim na komentare!!! Bravo Miloje,bravo Zvezda!!!!

  • ds

    24. jul 2019 | 23:37

    Razumem grobare sto prozivaju, rivali su nam veliki i sve to stoji i deo je sporta. Ali ovi nasi da ih nazovem zvezdasi sto su stali rame uz rame sa grobarima i jos vise prozivaju svoj tim nego oni. Grobari ce lepo sutra navijati za svoj klub al za koga cete vi da navijate nesrecnici, treba dovesti Ronalda, Mesija i kompaniju i osvojiti par titula lige sampiona da bi vi navijali za svoj klub i budete zadovoljni. Mada, sumnjam da bi i tad bili

  • Alex

    24. jul 2019 | 23:24

    Ajde grobari stop vidi se da vise pratite zvezdu nego vas tudjmanski crno i pomalo beli

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA