≫ 

Partizanov tim za Velšane: Sve je isto samo Rikarda nema! (VIDEO)

U evropskoj premijeri protiv Konah Kija trener Savo Milošević računa na proverene snage

  • 18
Fk Partizan - FK Konah ki Foto Ilustracija: Nikola Jovanović

Prošla sezona je protekla bez Partizana u Evropi i osetilo se u Humskoj na svim nivoima, posebno egzistencijalnom na kome i sve ostalo počiva. Još jedan takav “propust” smatrao bi se katastrofom neslućenih razmera i toga su svesni i fudbaleri i struka i Uprava kluba, koja je u minulih nekoliko meseci finansijski levitirala po principu “seci uši, krpi d...” ne bi li crno-beli uopšte došali u poziciju da ponovo pokušaju da obezbede plasman u grupnu fazu Lige Evrope, samim tim i novac “nasušni”.

Prva prepreka je malo poznati Konah Ki iz Velsa (četvrtak 19.30), koji bi trebalo da bude samo zagrevanje za ono što trenera Miloševića i njegove izabranike tek očekuje u nastavku kvalifikacija.

Tim Partizana u ovom trenutku?

VIDEO: Kako izgleda stadion na kome će se Partizan boriti za kvalifikacije za Ligu Evrope

U suštini malo toga se promenilo u odnosu na smiraj protekle sezone, odnosno na početak mandata Save Miloševića na klupi crno-belih. Jeste klub iz Humske angažovao čak sedam novih fudbalera, ali sutra uveče u Velsu velika većina neće videti teren, nego će struka da se osloni na proverene igrače, pošto drugog izbora i nema.

SAVO MILOSEVIC, ZORAN TOSIC Foto: MN Press

PROVERENA ODBRANA

Ako pozicija golmana nije bila sporna ni u prelaznom periodu između dve sezone, jer je Vladimir Stojković “zakucan” između stativa i posle povratka Nemanje Stevanovića iz Čukaričkog (Filip Kljajić je u ovom trenutku treći golman), navijači su verovatno očekivali da na premijeri, u drugim linijama tima, vide neka nova lica, pojačanja. Bar je tako najavljivano iz Humske...

Umesto toga, videće odbranu koja je okončala proteklu sezonu, odnosno osvojila Kup Srbije. Činjenica je da su crno-beli angažovali novog desnog beka – Perišu Pešukića, da doveli i dva centralna defanzivca – Dominika Dingu i Igora Vujačića, pa i levog beka – Rajka Brežančića.

Foto: Miroslav Todorović / FK Partizan

Ipak, niko od pomenutih nije potpuno spreman, iz različitih razloga, da odmah obuče dres Partizana i oslovi se “pojačanjem”. Pešukić nije ni pošao na Ostrvo, pred njim je dug put dokazivamja (ako ga ikada i prođe), Dinga i Vujačić su imali prednost nad Bojanom Ostojićem u prvom delu priprema na Zlatiboru, a zatim su ostali “u prašini” iskusnog defanzivca, pa će ubuduće i klupa biti veliki uspeh (a traži se i novi štoper), dok je Rajko Brežančić igrački nesporan, ali fizički još uvek nedovoljno pripremljen za velike napore.

Tako će Milošević ispred Stojkovića postaviti one sa kojima je već išao u ”rat”: Uz desnu aut-liniju Nemanju R. Miletića, u centralnom delu odbrane Bojana Ostojića i Strahinju Pavlovića, te levo Slobodana Uroševića, koji koristi situaciju sa Brežančićem, iako je bio precrtan za novu sezonu. Jer rizik i improvizacija u takmičarskoj utakmici koja znači prolaz u Evropi – ne postoji.

Foto: FK Partizan

KOZMETIČKE PROMENE U MANEVRU

Slično je i sa veznim redom, u kome su promene vršene samo silom prilika i mogu se nazvati kozmetičkim. Tandem zadnjih veznih nije promenjen, čine ga i dalje Saša Zdjelar i Aleksandar Šćekić, Miloševićevi igrači od poverenja.

Promene se, pre svega, odnose na odlazak Danila Pantića, čiji status i povratak iz Čelsija su još uvek u magli. Njegovu poziciju u centralnom delu veznog reda, ako povučemo paralelu između finala Kupa Srbije i sutrašnjeg meča sa Konah Kijem, zauzeće Sejduba Suma, povratnik sa pozajmice iz Makabija iz Haife. Igrač koji je dobio i “treći život” u Humskoj i, za sada, ide u dobrom smeru.

Foto: Miroslav Todorović / FK Partizan

Što se krilnih pozicija tiče, takođe je sve ostalo isto: Zoran Bambi Tošić će pokrivati prostor na desnoj strani, a na suprotnoj biće to Đorđe Ivanović. Partizan planira da angažuje još jednog polivalentnog fudbalera, koji može da odgovori zadacima i na poziciji krila i kao polušpic (Takuma Asano, Huan Kavaljaro, Leo Natel...), no, kako ideja još nije realizovana, Milošević nema previše izbora u odabiru startera.

SVE OČI UPRTE U SADIKA

Dobro bi Partizanu protiv Velšana došao Rikardo Gomeš iz “starih dana”, pun snage, motiva i sa nepogrešivim instinktom za gol, ali ne onaj neraspoloženi “brat blizanac” sa Zelenortskih ostrva koji je ostao u Beogradu, jer nije prošao pripreme, igrao mečeve i želi pošto-poto da ode. A, niko ga i ne zadržava, jer donosi ogroman novac...

Ali, kako ne postoji vremenska mašina, crno-beli sve nade sa Konah Kijem polažu u Umara Sadika, novog napadača, koji treba da donese isto što i stari: želju, glad za uspehom i golove. Možda novajlija nije dovoljno spreman, ali se važne utakmice igraju i na inspiraciju, motiv za dokazivanjem.

Uostalom, sam je tražio i dobio broj “devet” na dresu, koji je sam po sebi preporuka za golgetere. Pa, da vidimo protiv “tabadžija” iz Velsa od čega je to Umar “pravljen”...

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ehh...

    24. jul 2019 | 19:49

    Zašto ovaj Urošević zašto???

  • Rola

    24. jul 2019 | 20:47

    Ako nema bolji od Ivanovića onda bolje da igramo sa deset igrača čovek obična sirovina nezna ni da trči a kamoli nešto drugo.

  • 🔴🔵⚪

    24. jul 2019 | 19:49

    Sve je ok ali ko bre forsira ovog Ivanovića kada čovek ima dve leve noge!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA