≫ 

Partizan svoju evropsku priču počinje na mestu gde je pre 10 godina dao 4 gola (VIDEO)

Crno-beli ponovo na stadionu Bele Vu

  • 6
Foto: Miroslav Todorović / FK Partizan

Došlo je vreme da i Partizan, kao četvrti predstavnik Srbije, započne svoju evropsku priču u novoj sezoni! I to utakmicom 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Konahs Ki Nomadsa, predstavnika Velsa u ovom takmičenju!

Crno-beli su ove sezone krenuli od drugog kola kvalifikacija zbog osvajanja Kupa Srbije, dok su Crvena zvezda, Čukarički i Radnički morali od početka. Nišlije su, u međuvremenu, ispale od Flore, Čuka igra protiv Moldea u četvrtak od 19.00 časova, dok je Zvezda na korak od 3. kola kvalifikacija za LŠ.

Elem, vraćamo se na Partizan! I na mesto gde su crno-beli pre 10 godina ubedljivo slavili rezultatom 4:0. U pitanju je stadion Rila - Bele Vu - koji je bio protivnik Partizanu 2009. godine u okviru kvalifikacija za LŠ.

Golove su tada postigli Mladen Krstajić, Kleo, Lamin Dinara i Nenad Đorđević, dok je u revanšu viđen najubedljiviji trijumf crno-belih u Evropi - čak 8:0!

Što se tiče utakmice protiv Nomada, Partizan je apsolutni favorit. Međutim, ne smemo zaboraviti da su velšani izbacili favorizovani Kilmarnok u 1. kolu.

- Koliko god bila neatraktivna ova ekipa, ona je izbacila ozbiljnog protivnika u prvom kolu i moramo to tako da shvatimo. Svi igrači su spremni, ova utakmica je praktično završni deo pripremnog perioda u našim planovima. Dobro je što igramo četvrtak-nedelja, jer će ekipa brzo ući u takmičarski ritam, koji je uvek neophodan - rekao je trener crno-belih Savo Milošević.

Što se tiče startnih 11 Partizana za susret sa Nomadima (19.30 RTS 1), Milošević će najverovatnije izvesti ovu postavu: Stojković, Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević, Zdjelar, Šćekić, Suma, Tošić, Ivanović, Sadik.

>>> Partizan večeras (19.30) otvara evropsku sezonu, i to u Velsu, protiv Konahs Kija, koji je iznenadio Kilmarnok u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Crno-beli su favoriti s kvotom 1,22, a kvota da će slaviti bez primljenog gola (Sigurna pobeda) je 1,75. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Konahs Ki - Partizan.

>>> Partizan će sve do grupne faze Lige Evrope biti povlašćen u žrebu, a kvota da će se kvalifikovati za takmičenje po grupama je 3,00. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za specijalne igre na Ligu Evrope.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA