Real, Atletiko i Barsa dobijaju ozbiljnog konkurenta u Španiji!

Dva vrhunska igrača su već potpisana, a uskoro bi mogao da im se pridruži još jedan iz redova Napolija

  • 0

Đovani Lo Selso je otkupljen od PSŽ-a, doveden je Nabil Fekir iz Liona a sada Real Betis želi da dovede i napadača Napolija Arkadijuša Milika.

Betis ne spada u velike španske klubove, po tradiciji da, ali po rezultatima su zlatna sredina.

Bili su prvaci 1935. a u modernoj istoriji največi uspeh su zabeležili u sezonama 94/95 i 96/97 kada su bili treći. Ispadali su i u drugu ligu, a od 2015. su standardni u Primeri, uglavnom u donjem delu tabele.

Prošlog leta izgleda da su krenuli u veliku rekonstrukciju klubske filozofije i stvaranju moćnog tima.

Pozajmljen je iz PSŽ-a Đovani Lo Selso koji je nakon fantastične sezone i otkupljen od Parižana. Bomba je odjeknula kada je u Betis stigao Nabila Fekir. Igrač koji je bio viđen prošle sezone u Liverpulu je, nakon dobre sezone u Lionu, prešao u klub iz Sevilje.

Lo Selso Foto: Guliver/Aitor Alcalde/Getty Images

I tu čelnici "Zelenih" ne nameravaju da se zaustave. Sledeći na ''udaru'' je poljski napadač Arkadijuš Milik iz Napolija.

Kao veliko pojačanje je stigao u grad pod Vezuvom, odlično je započeo, ali je onda usledila teška povreda. Problemi sa povredama su se nastavili i nikako do sada nije uspevao Milik da zadrži kontinuitet igara i golova. Zbog toga čelnici Napolija žele da ga prodaju.

To raširenih ruku i iz prvih redova čekaju čelnici Betisa.

Međutim, Napoli se neće tako lako rešiti svog napadača. Uslov da napusti stadion San Poli je da klub prvo dovede novog špica, a kao prva imena spominju se Mauro Ikardi iz Intera i Nikole Pape iz Lila.

Italy Soccer serie A Foto: Tanjug/Ap

Dva imena su prekobrojna u timu Karla Anćelotija. Prvi je Elseid Hisaj, desni bek, a drugi je upravo Milik.

Čelnici Betisa ne kriju želju da dovedu poljskog napadača.

Milik je igrač kojeg mi jako volimo, već smo ga nekoliko puta gledali u prošlosti, a uostalom i tražimo napadača, ali trenutno ne mogu da kažem ništa više od toga - poručio je potpredsednik Betisa Hoze Manuel Lopez Katalan.

Madridski velikani prave opasne timove, Barsa se još uvek čeka, ukoliko Betis nastavi ovim putem imaćemo po prvi put u Španiji, nakon dugo vremena, veliku i ozbiljnu borbu i za četvrto mesto, mesto koje vodi u Ligu šampiona.

Valensija ima dobru ekipu, Sevilja je napravila potpuni remont, videćemo da li će Getafe uspeti da nastavi sa dobrim igrama i sledeće sezone a sada će se i Betis ozbiljno uključiti u bitku, prvo za Evropu a potom i za LŠ. Prednost Betisa je što će naredne sezone igrati samo domaći šampionat tako da će izabranici Rubia imati više vremena od svojih protivnika za pripremu mečeva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA