≫ 

Hladan tuš Pavkova i Benova overa: Zvezda pobedila Radnički u derbiju kola! (VIDEO)

Radnički je imao nekoliko odličnih prilika, ali ih nije iskoristio

  • 68
MILAN PAVKOV Foto: MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Radnički iz Niša u drugom kolu Superlige Srbije sa 2:0. Golove za beogradske crveno-bele postigli su Milan Pavkov i Ben, u finišu prvog i drugog poluvremena.

Jedan minut je verovatno bio presudan za pobedu Zvezde pošto su se za 60 sekundi dogodile dve najbolje šanse na meču za obe ekipe.

Radnički je svoju prokockao, Zvezda je iskoristila i do kraja drugog poluvremena samo čekala priliku da završi posao.

Zvezda je od prvog zvižduka krenula da napada, ali se Radnički odlično i kompaktno branio. Pavkov je solidno šutirao iz slobodnog udarca u šestom minutu posle faula nad Žanderom.

Nišlije su čekale prvu priliku za kontru i u 13. minutu je na centaršut Todorovskog loše šutirao Stefan Mihajlović. Samo tri minuta kasnije Veljko Batrović je dobio povratnu u kaznenom prostoru Zvezde od Đorđevića i šutirao je čak tri puta.

Izblokirao ga je Kanjas, pa onda Žander da bi Batrović iz trećeg pokušaja šutirao pored gola i opasno upozorio odbranu domaćina da nema opuštanja.

Zvezda je napadala, Ben je dobro šutirao u 23. minutu, a Radnički je nastavio da se brani sve do 40. minuta.

Tada je sevnula opasna kontra u kojoj je Nemanja Tomić "u trepavicu" pronašao Batrovića, a ovaj je izašao sam ispred Milana Borjana.

Kanadski reprezentativac je istrčao van kaznenog prostora i glavom uspeo da odbrani lob Batrovića koji je propustio gotovo idealnu šansu za goste.

Samo minut kasnije se desio hladan tuš za Radnički. Žander je sa leve dugom loptom prebacio loptu na suprotnu stranu za Jevtovića u 41. minutu, ovaj je bio zaboravljen iza leđa odbrane i centrirao je u peterac za Milana Pavkova.

Bivši igrač Radničkog je bio na pravom mestu, skočio je i pogodio mrežu Petrovića za 1:0, koliko je ostalo do poluvremena.

Zvezda je prvu priliku u nastavku imala u 48. minutu kada su trojica igrača Ben, Simić i Žander zasmetali jedan drugom u šesnaestercu Radničkog pa nijedan nije šutirao na gol.

Domaćin nakon toga nije "kršteno" napao sve do 60. minuta kada je iskosa šutirao Ben pravo u Petrovića. Minut kasnije, Saša Stojanović je odličnom fintom "izbacio Babića iz autobusa" i pucao ka Borjanu, ali je izblokiran u poslednjem trenutku.

Četiri minuta kasnije desila se pomalo čudna situacija pred golom Nišlija. Jevtović je šutirao, jedan igrač Radničkog vratio Petroviću odbijenu loptu u ruke i sudija Šegrt je pokazao indirekt.

Šutirao je Ben i pogodio živi zid pa je Zvezda propustila najbolju šansu u nastavku na isteku 16. minuta tog dela igre. Usledio je "red izmena" do 79. minuta i u tom periodu je viđeno vrlo malo fudbala.

U 79. je Čumić dobio upotrebljivu loptu na tridesetak metara od gola Zvezde, krenuo je napred ali je bio spor i sustigao ga je i uklizao pravovremeno Žander.

Aleksa Vukanović je dobio šansu u poslednjih desetak minuta, ali je Ben potvrdio pobedu domaćina u 85. minutu. Ivanić je prošao po levoj strani, šutirao, odbranio mu je golman Radničkog i samo odbio loptu do Bena koji je lako spakovao u mrežu za 2:0.

Radnički je tri minuta kasnije promašio zicer, Čumiću je u situaciji jedan na jedan odbranio Borjan posle čega je Pankov "očistio" loptu u korner i time otklonio neizvesnost, pa Zvezda posle dva kola ima maksimalnih šest bodova.

Drugo poluvreme:

90+3 minut - KRAJ - Zvezda je bez mnogo problema privela meč kraju i na kraju zasluženo slavila.

88. minut  - Borjan skida zicer Čumiću, a Pankov onda vadi loptu i čisti je pred golom! Velika prilika za Radnički.

85. minut - GOOOOOOL! Ivanić je prošao levo, šutirao, Petrović je odbranio i odbio loptu na nogu Benu koji lagano ubacuje loptu u mrežu za 2:0.

82. minut - Đilas je ušao umesto Mijailovića u dresu Radničkog, a Vladan Milojević pojačava napad Aleksom Vukanovićem u poslednjih desetak minuta. Izašao je Milan Jevtović.

79. minut - Prvo uzbuđenje posle punih 20 minuta. Čumić je primio loptu na trideset metara od gola Zvezde, bio je prespor iako je imao otvoren prostor pred sobom. Sustigao ga je Žander i maestralno uštopovao sprečivši opasnost po svoj tim.

73. minut - Četiri izmene do sada. Ivanić je u 63. minutu ušao umesto Veljka Simića, a Vulić umesto Kanjasa u 73. U Radničkom je Filip Knežević zamenio Veljka Batrovića u 72. dok je Stojanovića zamenio Nermin Haskić u 69. minutu.

65. minut - Najolja prilika za Zvezdu u nastavku! Indirektan udarac za Zvezdu. Šut Jevtovića, Petrović odbija loptu, a igrač Radničkog mu vraća loptu i Šegrt svira indirekt. Svi igrači Radničkog su stali na gol liniju, Ben je šutirao i pogodio ih pa je ostalo 1:0.

61. minut - Uzvraća Radnički! Saša Stojanović je odlično fintirao Srđana Babića i oslobodio sebi dovoljno prostora da šutira. Izblokiran je njegov udarac, ali je napad bio dobar.

60. minut - Ben dobija upotrebljivu loptu iskosa levo i šutira u Petrovića.

56. minut - Napadi Zvezde nisu tako ubojiti kao što bi možda Vladan Milojevć hteo, ali je kontra Radničkog pasivna baš onako kako to ne bi hteo Simo Krunić.

50. minut - Dobar centaršut do druge stative za Miloša Degeneka, momak koji u ovoj utakmici igra beka šutira pored gola.

48. minut - Žander, Simić i Ben su se našli na malom prostoru u kaznenmom prostoru Radničkog pa su zasmetali jedni drugima i niko nije šutirao ka golu Petrovića i propala je prva šansa.

Prvo poluvreme:

45. minut - Simić šutira sa dvadesetak metara, odbranio je to Nikola Petrović. Vezista Zvezde se sam izborio za poziciju za šut.

41. minut - GOOOOOL! Zvezda vodi 1:0! Samo minut nakon što je Radnički imao najbolju šansu, Pavkov daje gol za Zvezdu. Jevtović je dobio loptu desno, zaboravljen, imao je dovoljno vremena da se namesti i nabaci Pavkovu loptu pred golom na glavu, a napadač iz Begeča je to iskoristio i matirao Petrovića za 1:0. Loše je reagovala odbrana Nišlija.

40. minut - Kakva šansa za Radnički! Tomić je poslao fantastičnu dugu loptu za Batrovića, ovaj je izašao sam ispred Borjana koji je istrčao van kaznenog prostora. Imao je da bira gde će Batrović poslati loptu i poslao je u glavu golmana Zvezde.

DUSAN JOVANCIC Foto: MN Press

38. minut - Žander je centrirao Jevtoviću, Đorđević nije dobro ispratio vezistu Zvezde koji je loše šutirao glavom, pa nije bilo posla za Petrovića.

33. minut - Oprobao je šut i Žander sa distance, raspalio je sa nekih tridesetak metara i pogodio spoljni deo mreže.

32. minut - Žander je poslao centaršut, Ben je bio u kaznenom prostoru po sredini, šutirao je iz prve visoko. Dobra prilika za Zvezdu.

25. minut - Solidan šut Nemanje Tomića, poslao je "kiflu" malo preko prečke Zvezdinog gola.

23. minut - Fantastična akcija Zvezde, najbolja od početka meča, dupli pas i Ben koji se nalazi u dobroj poziciji za šut i gađa pored gola. Petrović je kačio loptu rukama i Zvezda je dobila korner.

16. minut - Veljko Batrović u odličnoj šansi! Đorđević je poslao povratnu loptu sa leve strane, Batrović je prihvatio na 13 metara od gola i šutirao je. Prvo ga je izblokirao Kanjas, pa je Veljko šutirao i drugi put i blokirao ga je Žander. Treći put je gađao pored gola Borjana.

EL FARDOU BEN NABOUHANE Foto: MN Press

13. minut - Prva šansa i za Radnički! Todorovski je sa desnog krila centrirao Stefanu Mihajloviću koji je šutirao iz prve ali je njegova lopta otišla pored gola.

6. minut - Žander pada ispred kaznenog prostora, Pavkov namešta loptu i šutira malo preko gola Radničkog.

3. minut - Lep potez Jevtovića, sombrerom je prebacio svog čuvara iz Radničkog na desnom krilu i potom loše centrirao Simiću ili Pavkovu u kaznenom prostoru. Zvezda je nešto bolja u prva tri minuta.

Pred meč:

Sastavi ekipa

Crvena zvezda: Borjan - Babić, Degenek, Žander, Pankov, Kanjas, Jevtović, Jovančić, Ben, Simić, Pavkov. Rezerve: Gajić, Gobeljić, Ivanić, Krstović, Popović (G), Vukanović, Vulić. Trener: Vladan Milojević.

Radnički Niš: Petrović - Batrović, Bondarenko, Čumić, Todorovski, Đorđević, Mihajlović, Ostojić, Stevanović, Stojanović, Tomić. Rezerve: Bojović, Bulajić (G), Đilas, Haskić, Jovanović, Knežević (G), Knežević. Trener: Simo Krunić.

Stadion: Rajko Mitić, Beograd

Sudija: Jovan Šegrt

Superliga, 2. kolo (subota)

Javor - Partizan (odloženo)

Rad - Čukarički (odloženo)

TSC - Mladost 5:1 (3:0)

(Lukić 9.p, Antonić 16, Silađi 54+3.p, Tumbasević 49, Sinković 73 - Eliomar 72)

Mačva - inđija 2:2 (0:1)

(Adamović 49, Ašćerić 84 -- Vidić 19, Janjić 88)

Proleter - Voždovac 2:2 (0:0)

(Stamenić 74, Mirosavljev 77 -- Jevtić 59, Nisić 63)

Radnik - Spartak 4:0 (2:0)

(Danoski 31, Georgiev 40, 50, Zlatanović 72)

Nedelja

Napredak - Vojvodina 20

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

VIDEO - "Idemo dalje, idemo dalje": Slavlje fudbalera Zvezde i navijača

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA