≫ 

Gledao sam se u ogledalo svaki put kad bih došao kući: Nemanja Matić ''otvorio dušu'' Englezima!

Srpski vezista ''bez dlake na jeziku'' pričao o tome šta je Junajtedu potrebno za titulu, uz osvrt na prethodnu sezonu

  • 6
Nemanja Matić Foto: Guliver/Paul Kane/Getty Images

Kao klub sa najviše titula u Engleskoj i dominaciji koju ima iza sebe, malo ko je očekivao da će Mančester junajted poslednju Premijer ligu osvojiti još 2013. godine!

Za njih je to verovatno davne 2031. godine, a sam podatak da je Nemanja Matić psolednji igrač Junajteda koji je osvojio titulu govori o tome koliko onda dugo izbegava Old Traford. Doduše, Matić je sa Čelsijem 2017. bio prvak Engleske, da bi potom stigao u Junajted.

Srbin je tom prilikom dao jedna zanimljiv intervju za engleske medije, gde je govorio kao po običaju - iskreno i bez dlake na jeziku! Upravo o tome šta je Đavolima potrebno za titulu.

- Titulu vam donose kvalitet i iskustvo. Ovaj tim Junajteda ima kvalitet, ali ne i iskustvo. Imamo pet ili šest najboljih igrača, ali oni su još mladi. Rašford i Marsijal, na primer. Kvalitetni igrači koji su mladi da bi vodili tim - rekao je Matić i dodao:

Nemanja Matic Foto: Profimedia/AFP

- Tu je i Mejson Grinvud. Veliki je potencijal. Junajted ima projekat za njega, ali on sa 17 godina ne može da igra isto kao i sa 26 ili 27.Fudbal uvek traži rezultate, ali navijači moraju da budu strpljivi. Siguran sam da će ovi momci u budućnosti vratiti Junajted tamo gde pripada.

Sve ovo što je rekao, Matić je uporedio sa onim šta mu se dešavalo u Čelsiju.

- Bio sam jedan od mlađih tamo 2015. godine. Teri, Ivanović, Čeh i Drogba su tada bili u Čelsiju.

Legendarni fudbaler Junajteda Brajan Robson je nedavno rekao da bi Matić mogao da bude kapiten Junajteda sledeće sezone. Podsetimo, već je nosio traku protiv Intera na prijateljskom meču.

Nemanja Matić Foto: Tanjug/AP

- Bilo mi je zadovoljstvo što sam nosio traku protiv Intera. Nema mnogo igrača koji su nosili traku. Što se tiče budućnosti, ko zna. Menadžer mora doneti odluku o kapitenu. Šta god da odluči, mi ćemo biti srećni. Uloga kapitena jeste važna, ali mi moramo da igramo kao tim, jedna za drugog, to je najvažnije - jasan je Matić koji je priznao da je prethodna sezona bila ispod očekivane:

- Prošla sezona je bila bolna. Svaki put kada bih dolazio kući, gledao bih se u ogledalo i pitao šta sam mogao bolje da uradim. Naravno da nisam bio srećan. Neke utakmice sam dobro igrao, neke ne. To je fudbal. Ne možeš uvek biti na visokom nivou, ali sam siguran da će ove sezone biti bolje

- Posle dve ili tri godine, napokon sam počeo predsezonu sa timom. Fizički se dobro osećam, tako da se nadam da ću pružiti partije koje se od mene očekujuJedan sam od najiskusnijih u timu i probaću da vodim te momke. Ovde sam da pčomognem - jasan je bio Matić.

>>> S velikim je ambicijama Vojvodina ušla u novo prvenstvo, zabeležila pobedu u prvom kolu i biće zanimljivo videti kako će se snaći na večerašnjem gostovanju Napretku (20.00). Kvota i na keca i na dvojku u Kruševcu je 2,75. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Napredak - Vojvodina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igz

    28. jul 2019 | 09:59

    Vec posle Vidica i Ferdinanda oni dugo nemaju odbranu. Nijedno zvucno ime.

  • Mane

    28. jul 2019 | 09:21

    Nije onaj mancister sa vidicem ferdinandom gigsem skolsom runijem van nisterlojom kako je ferguson napustio otisla je i igra dosta ce im trebati da bi se vratili...

  • Hhhh

    28. jul 2019 | 10:25

    Nikad nije trebao otići iz Čelzija, da je ostao možda bi bio legenda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA