≫ 

Od Partizana do Južne Afrike: Kako je nekadašnji omladinac crno-belih završio u čuvenom klubu!

Humsku je napustio 2010. godine

  • 5
Samir Nurković Printskrin. Youtube

Neverovatno je u kojim sve zemljama se mogu pronaći srpski fudbaleri. Pravi globtroteri. Što bi rekao Momčilo Bajagić ''Od Australije do Amerike'', a jedna zanimljiva priča nam dolazi iz daleke Južne Afrike gde za čuveni Kajzer Čifas igra nekadašnji omladinac Partizana Samir Nurković.

Reč je o izdanku Partizanove omladinske škole, koji je rođen 1992. u Tutinu. Igra na poziciji napadača i polušpica, a u dosadašnjoj karijeri je branio boje čak sedamseniorskih klubova u osam profesionalnih sezona.

Ugovor sa Čifsima potpisao je na tri godine i to mu je najduže potpisan ugovor u karijeri. Dosadašnja praksa mu je uglavnom bila potpisivanje na jednogodišnje saradnje.

NURKOVIĆEVE PUTEŠESTVIJE

Kada nije bio pozvan na pripreme prvog tima Partizana 2010. godine, i kada su mu iz kluba saopštili da ne računaju na njega, Nurković je rešio da potražio sreću negde drugde.

Otišao je u slovačke Košice u kojima je bilo mnogo srpskih fudbalera, između ostalih i Uroš Matić i Marko Milinković.

Odigrao je osam utakmica za prvi tim do novog transfera u Austriju. Nakon samo godinu dana vraća se u Slovačku gde je proveo zadnjih šest godina u kontinuitetu.

Menjao je klubove svake sezone, a tek 2014. uspeo je da odigra zapažen broj mečeva za Duslo Sala, klub iz treće lige. Međutim i njih je napustio posle samo jedne sezone.

Sezonu 15/16 proveo je bez kluba da bi potom klubove počeo da menja na manje od šest meseci. U naredne dve godine promenio je čak pet klubova, da bi se na kraju ''skrasio'' u KFC Komarno u drugoj ligi, gde je ponovo dobio šansu. U ovom klubu je eksplodirao i na 41 utakmici postigao je fantastičnih 35 golova uz sedam asistencija. To je bila pozivnica za veći transfer.

Bilo je nekoliko poziva, ali i jedan veoma zanimljiv. Iz daleke Južne Afrike zvao je čuveni Kajzer Čifas, klub koji u svojim redovima nema nijednog igrača van Afričkog kontinenta.

Generalno cela liga ima možda samo nekolicinu fudbalera koji nisu poreklom iz Afrike a jedan od njih je od ovog leta i Samir Nurković -  dete Partizana.

Zanimljivo je da će nekadašnji đak crno-belih u novom klubu igrati sa nekadašnjim fudbalerom Crvene zvezde Bernardom Parkerom koji je u prethodnoj sezonu na 38 utakmica postigao svega tri gola.

Međutim, Nurković će se za minute boriti, pre svega, sa Karmom Bilatom Zimbambvejcem koji je najbolji strelac eipe sa postignutih devet golova prošle sezone. Tu je i kolumbijac Leonardo Kastro koji je postigao sedam pogodaka prošle sezone.

Biće jedini igrač sa ovih prostora u tamošnjoj ligi i samo jedan od nekolicine igrača iz Evrope. Biće i zanimljivo videti kako će se jedan naš fudbaler snaći na tlu Južne Afrike i u tamošnjoj ligi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • enko

    28. jul 2019 | 15:56

    Bravo Tutinac legendooooo!!!Zlatan momak iz zlatne familije!!!

  • Novica

    28. jul 2019 | 17:25

    Bravo dečko! Samo napred

  • Semir

    28. jul 2019 | 18:12

    Momak koji je uvek odudarao od svoje generacije spremnošću i znanjem fudbala. Ponos našeg grada. Svako dobro komšija :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA