Juventus krade Interu već viđeno pojačanje!

Saga oko Lukakua dobila je novu dimenziju i novi rasplet

  • 2

Novi rat Juventusa i Intera je započeo. Već viđeno pojačanje Neroazura Romelo Lukaku je sada bliži prelasku u Torino, jer će u zamenu za njega Mančester Junajted dobiti odličnog Paula Dibalu.

Pomalo neverovatno zvuči da je Juventus ponudio, do prošle sezone jednog od svojih najboljih igrača, u razmenu za Belgjanca koji nikako da počne da pruža partije u Junajtedu kakve je pružao u dresu Evertonu.

Veruju čelnici oba kluba da Lukaku nije izgubio golgetersi njuh, nego da mu samo ne prija Old Traford. Međutim, tu su i sporni kilogrami, ali imao je Juve već jednog takvog koji je do prošle sezone rešetao mreže protivnika - Gonzala Iguaina.

Izgleda da je Juventus odustao od dovođenja Maura Ikardija iz Intera ili je milanski klub stavio veto Bjankonerima na njega iako više ne računaju na njega. To je možda jedan od razloga zašto je ovako jako Juve krenuo na Lukakua.

Liga šampiona, FK, FC, Pari Sen Zermen - Mancester Foto: Tanjug/AP

Da se radi o ozbiljnoj ponudi govori i podatak da su Neroazuri odmah pojačali ponudu sa 60 na 70 miliona evra plus, pet miliona kroz bonuse. ta suma je približna onoj koju je Mančester pre dve godine platio Evertonu za stamenog belgijanca (84,7 miliona evra).

Trener Intera Antonio Konte, koji je došao ovog leta, već je najavio svoj odlazak iz kluba ako mu uprava ne obezedi željenja pojačanja. Edin Džeko koji je bio viđen kao novo pojačanje već u junu, sada je sve dalje, čak se spominje i produžetak ugoovra sa Romom. Ako sada izgube i Lukakua crno se piše Neroazurima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • x-XpLoSiivE-x

    29. jul 2019 | 09:23

    Kako mogu da daju Dibalu za ovo drvo nije mi jasno

  • BralE

    29. jul 2019 | 21:03

    Dobri su to igrači, oba! A istina je da Lukaku ne igra ni blizu u Mancesteru, kao kad je bio u Evertonu i očigledno da mu nešto ne paše u ovom klubu, a i jedan od razloga za odlazak je i forsiranje Rašforda, koji je takodje u vrhunskoj formi, a usput i njihovo „dijete“ i omiljen kod navijača. A što se tiče Djibale, o njegovom talentu je suvišno trošiti riječi! On je po meni jedan od najkreativnijih i najkompletnijih ofanzivaca u poslednjoj deceniji! Jedini problem: glava! Dečko je ponekad malo na svoju ruku, ali veći razlog za odlazak od toga, je to što se Juve preorijentisao na klasičnu 4-3-3 formaciju (koja je inače pun pogodak), sa ili jednim zadnjim veznim i dva centralna ili obrnuto i 4-4-2 sa dva zadnja vezna i dva špica uz krila, pa je Djibala proteklu sezonu uglavnom igrao na poziciji špica i ponekad desnog krila, a on je u stvari ofanzivni kreativac (tzv.plejmejker) i najbolje igra iza špica i zbog toga nema više šta da trazi u Juventusu, a Lukaku bi bio ekstremno dobra zamjena za istrošenog Mandzukića! Sa druge strane Solskjer obozava takav vid igre (brzo i ofanzivno) sa špicom i polušpicom i bio bi pun pogodak dovesti ga! Samo da ga još malo poprave u glavi i biće on top! Aj uzdravlju!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA