De Rosi iz Rome u Boku, a Almendra iz Boke u Romu: Vučica dovodi novo argentinsko čudo

Klub se pojačao i novim štoperom i novim/starim veznjakom

  • 0
Agustin Almendra. Boka Juniors Foto: Guliver/Getty Images/Marcelo Endelli

Iako se Roma i Danijele de Rosi nisu oprostili na najbolji način, saradnja Boke Juniors i Vučice je i dalje odlična i zbog toga će upravo iz tog kluba stići zamena za dojučerašnjeg kapitena. Put Rima mogao bi uskoro da krene mladi i veoma talentovani zadnji vezni Agustin Almendra.

Reč je o 19-godišnjaku koji igra na poziciji zadnje veznog ili defanzivnog veziste i standardni je član mlade reprezentacije Argentine.

I ako ima otkupnu klauzulu od 30 miliona evra, čelnici dva kluba su se dogovorili o sumi od 16 miliona plus bonusi. Trenutačna vrednost mladog Argentinca po Transfermarktu iznosi 15 miliona evra.

Agustin Almendra, Boka Juniors Foto: Guliver/Getty Images/Amilcar Orfali

U crveni deo Rima već su stigli Amadu Dijavara kao deo trampe sa Napolijem za Kostasa Manolasa i Žordan Veretu koji je proveo poslednjih godinu na na pozajmici u Romi pa je sad otupljen od Fiorentine. Obojica pokrivaju defanzivne pozicije na sredini terena.

NOVI ŠTOPER

Roma je ovog leta dovela i novog štopera, mladog italijanskog reprezentativca, Đanluku Manćinija iz Atalante. Reč je o jednogodišnjoj pozajmici za koju je Vučica platila 2 miliona evra a sledećeg leta imaju obavezu da ga otkupe za 13 miliona evra.

Veoma sam ponosan što sam uspeo da se izborim za dres Rome. Mislim da je ovo kulminacija svog truda i rada koji sam uložio od kako znam za sebe i od kako treniram fudbal. Ne mogu da dočekam da krenem u ovu novu avanturu- rekao je Manćini na predstavljanju u novom klubu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA