≫ 

Murinjo otvorio dušu, pa otkrio hoće li preuzeti Portugaliju: Nisam dovoljno srećan da bih uživao!

Portugalski trener ne može bez fudbala

  • 2

Od kako je napustio Mančester junajted u decembru trener Žoze Murinjo je bez posla, a, po svemu sudeći, fudbal mu i te kako nedostaje. 

Tako je popularni Posebni dao opširan intervju za Skaj Sports u kojem je "otvorio dušu" i rekao kako se trenutno oseća.

- Imao sam malo vremena da razmislim i analiziram situaciju. I ono što osećam je da sam pun vatre. prijatleji mi govore uživaj u julu, uživaj u avgustu. Radi stvari koje nikada nisi mogao. Iskrneo, ne mogu da uživam. Nisam dovoljno srećan da bih uživao. Nedostaje mi moj fudbal. Imam vatru u sebi. 

Žoze Murinjo Murinjo se nije najbolje snašao na klupi Crvenih đavola; Foto: TAnjug/AP

Po rečima Skaja, Murinjo je trenutno u svom rodnom Setubalu, ali mu pejzaži Portugala ne pričinjavaju zadovoljstvo. Naročito, jer ga klubovi opsedaju ponudama, za koje on smatra da nisu prave. Tako je nedavno odbio 96 miliona evra kako bi vodio klub u Kini, a objasnio je i zašto.

- Najteže mi pada što sam morao da kažem "ne" mogućnostima koje sam imao. Moram da budem strpljiv i čekam pravu ponudu. A prava je ona koja ispunjava dimenziju mene kao menadžera. Moram da budem strpljiv, a to mi je najteže jer sam temperamentan. Imam taj nagon toliko mnogo. kažem "ne". Moram da sačekam pravi momenat. Moja budućnost počinje sa mojim sledećim potezom i , kao što sam rekao, deluje smešno da pored toliko lepih stvari oko mene i stvari koje nisma radio toliko godina, ja jednostavno ne mogu da uživam. 

Zanimljivo, Murinjo nije isključi mogućnost da jednog dana preuzme reprezentaciju Portugala:

 - Može se dogoditi. Ali nacionalni tim i ja....jedan meč mesečno? Mnogo kancalarije, bez terena. Čekaš dve godine za Evropsko prvenstvo pa još dve za Svetsko prvenstvo. Još uvek ne. Jednog dana, možda. Ako ne Portugaliju, onda neki drugi tim, jer, kada sam u centru zbivanja imam osećaj da bih jednog dana to želeo. Ako bi to bila baš Portugalija, bio bih ponosan. 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • I ne čudi

    30. jul 2019 | 08:00

    Sa svojim bukner fudbalom i rezultatom 1:0 je ubi sve ono sto je lepo u fudbalu. Predosadan fudbal on vodi i tera ljude od fudbala.

  • CHE

    30. jul 2019 | 08:43

    Žoze Bunkerinjo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA