≫ 

Helsinki jači od Kroacije: Trener Zvezde je pred put u Finsku 1997. pecnuo i Partizan (FOTO)

Kosanović je tada govorio da je protivnik crveno-belih bio jači od šampiona Hrvatske koji je nešto ranije pobedio Partizan sa 5:0 u Zagrebu

  • 2
Milorad Kosanovic Kosanović je 1997. godine vodio Zvezdu u Helsinkiju Foto: MN Press

Crvena zvezda je posle 22 godine ponovo u Helsinkiju! Ekspedicija srpskog šampiona stigla je u utorak popodne na revanš meč 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona i kao zalog ima 2:0 iz prvog meča.

Te 1997. godine crveno-beli nisu imali ništa, jer su u glavni grad Finske doputovali kako bi otvorili novo učešće u Evropi - u Kupu pobednika kupova.

Zvezda je tada prošla u narednu rundu, ali su u prvom meču doživeli poraz od 1:0 koji je sa 3:0 nadoknađen u Beogradu. Sećanja na te bitke su ''otvorena'' još pred prvi duel pre sedam dana u Beogradu, a Telegraf vam kao podsećanje donosi izjavu Milorada Kosanovića koji je 1997. bio trener crveno-belih.

I to kroz ličnu arhivu u kojoj se nalazi primerak Sportskog žurnala star čak 22 godine. Zanimljivo, Kosanović je tada na neki način sipao so na ranu Partizanu koji je malo pre toga teško poražen od Kroacije rezultatom 5:0.

- Finci imaju ozbiljnu ekipu, što su pokazali na meču protiv Sampdorije. Nije bitno što su Italijani na početku priprema, ili što su od 25. minuta igrali bez isključenog Mihajlovića, jer nije mala stvar pobediti tako jakog protivnika. Zato mislim da je Helsinki jači od Kroacije - rekao je Kosanović.

Dalje ide:

- Dobro je štop sve zavisi od nas. Ako budemo igrali kao protiv Šalkea, sigurno ćemo pobediti Helsinki, ali ako ponovimo partiju sa Lensom imaćemo dosta problema. Ipak, verujem da imamo tim koji će savladati Helsinki i plasirati se u naredno kolo Kupa pobednika kupova.

- Ako pobedimo Helsinki, ekipa će sa mnogo više elana ući u naredna iskušenja. Stvorila bi se pobedničak atmosfera. Zvezda je navikla na to, a ako bi, ne daj Bože ispala, onda to ne bi bila prava Zvezda. Jer ona je navikla na Evropu. Ipak, nama je titula u domaćem šampionatu najvažnija, ali to ne znači da ćemo zapostaviti Kup kupova.

Podsetimo i to da su crveno-beli u narednom kolu ispali od Ekerena (3:2 u Belgiji, 1:1 u Beogradu), dok je titulu osvojio Obilić.

(Izveštač Telegrafa iz Helsinkija - Mario Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA