Kako je jedno ''pusti'' od strane Albanca s Kosova koštalo Zvezdu poraza u Helsinkiju?

Te tvrdnje nikada nisu dokazane, a vi sami procenite da li je nečega bilo

  • 1
FK Helsinki Printskrin: Youtube

Jedni se kunu da je bilo tako, drugi kažu da prvi put čuju o tome! Zato je ova priča sa gostovanje Crvene zvezde u Helsinkiju pre 22 godine pod velom urbane legende!

S druge strane, zanimljivo je da se prezentuje baš na dan kada Zvezda posle toliko godina ponovo igra protiv finskog šampiona. Ovoga puta u okviru revanša kvalifikacija za Ligu šampiona (18.00, RTS 1, Arena Sport 1).

A poenta priče je kako su povici finskih igrača ''pusti, pusti'' koštali Zvezdu poraza na Olimpijskom stadionu tog 14. avgusta 1997. godine.

U glavnim ulogama se nalaze bivši reprezentativac Finske Šefki Kući i tadašnji defanzivac Zvezde Darko Krsteski!

Upravo je on pogrešio kod tog gola Helina u 58. minutu, kada je samo spustio glavu, a protivnik se prišunjao iza i matirao Jevrića. Bio je to veliki nesporazum Krsteskog i Pecelja, a priča glasi da je prste umešao sam Kući.

S obzirom na to da je rođen u Jugoslavioji, u Vučitrnu, ovaj Albanac koji je igrao pod zastavom Finske je viknuo ''pusti'' u trenutku kada je lopta išla ka Krsteskom.

Defanzivac Zvezde je mislio da mu neko od saigrača dobacuje, prvenstveno golman Jevrić, i jednostavno nije skočio - ukratko - pustio je loptu!

Telegraf je pred put u Helsinki kontaktirao i Kućija i Krsteskog, ali nijedan od njih dvojice se nije javio. Zato će ova priča i ostati urbana legenda sve dok ne dobije zvaničnu potvrdu od samih aktera...

(Izveštač Telegrafa iz Helsinkija - Mario Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marki

    31. jul 2019 | 17:17

    I opet Albanac dezurni krivac. Helehelele moje komsije bre, zasto uvjek kukate, nikad se necete menjati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA