≫ 

Partizan i Nikolić traže modus rastanka

Napadač ima ponude i iz Srbije, ali i iz inostranstva, ali je postoje i finansijske prepreke zbog kojih transfer tapka u mestu

  • 14

Zajedničkim snagama Partizan, Nemanja Nikiolić i njegov agent pokušavaju da reše problem i odvežu Gordijev čvor, čiji je napadač postao zatočenik onog trenutka kada ga je trener Savo Milošević iznenada precrtao sa spiska igrača na koje se računa za narednu sezonu.

Fudbaler ima ponude i iz Srbije i iz inostranstva, ali postoje određene prepreke zbog kojih njegov status još uvek nije rešen.

Otuda i sastanci gotovo svakodnevno, a glavne prepreke predstavljaju modus rastanka dve strane, odnosno da li će se ići na pozajmicu ili prodaju Nikolića, kao i plata fudbalera koja baš i nije dostižna svima koji bi da ga angažuju.

Nemanja Nikolic Foto: MN Press

Konkretno, Nikolić na stolu ima ponudu Spartaka iz Subotice, koji bi mogao da preuzme njegova primanja do zime, a ona iznose preko 200.000 evra na godišnjem nivou, plus bonusi.

Subotičani već mesec dana čekaju odluku igrača, jer Partizan nema ništa protiv, a i da ima, morao bi da popusti pošto prema Spartaku postoje određena dugovanja, upravo od transfera Nikolića.

Postoje i dve konkretne ponude na stolu za Nikolića i to iz inostranstva. Jednu je poslao mađarski Zalagergeš, novopečeni član tamošnje prve lige, a druga je stigla iz Norveške, od ekipe Sarpsborga 08.

NEMANJA NIKOLIC Foto: MN Press

Ni u ovom slučaju crno-beli ne bi pravili problem, niti stajali na putu igraču, ali Nikolić nije suglasan sa ponudama, jer i Mađari i Norvežani mogu da ispune samo manji deo godišnje zarade fudbalera i posao tapka u mestu.

U minulih nekoliko dana kao opcije su se pojavili klub iz Poljske Ekstraklase, ali i Vojvodina, koja se izgleda samom Nikoliću čini kao najbolja opcija. Pitanje je, međutim, mogu li Novosađani, čak i da pozajme napadača, da ispune njegove finasijske zahteve.

Nemanja Nikolić sa dresom Partizana Foto: Telegraf

U svakom slučaju čini se da je u Humskoj napravljen kiks na samom početku, kada su igrači sklonjeni iz prvog tima (njih desetorica, među njima i Nikolić), jer je klub u tom trenutku izgubio preimućstvo u budućim pregovorima i, verovatno, način da izvuče više novca od obeštećenja.

Jer, prosta je logika, niko neće da preplati igrača na koga se ne računa i ne trenira sa prvim timom. Čak i da je ideja o prevremenom rastanku sa pomenutom desetoricom momaka bila sveopšte podržana, a nije, moralo je to da se realizuje mnogo suptilnije i promišljenije.

Ovako svi gube i trpe. Najviše Partizan.

VIDEO - Nemanja Nikolić „popio“ klupu posle svađe sa Žarkom Lazetićem

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kursumlija

    30. jul 2019 | 17:53

    Jedan veliki,veliki promasaj i lozana od igraca koji pojma nema!!!On sada moze samo u Srpsku ligu posle Partizana i to ako ga hoce neko...

  • Srba

    30. jul 2019 | 18:14

    Decko se nije snasao u Partizanu. Zato ne zasluzuje mesto u prvih 11. Onaj sto ga je doveo je vec otisao, prema tome dovidjenja. Isto mislim i za Ozegovica prevara od igraca!

  • GROBAR PODGORICA

    30. jul 2019 | 19:41

    NIKOLIĆA MOŽETE PUSTITI DA IDE DE HOĆE SEM VOJVODINE, POŠTO ONI NE PUŠTAJU NIKOGA U PARTIZAN I TREBA IM VRATITI ISTOM MEROM,POGOTOVO ŠTO JE TRENER ČOVEK KOJI JE KONFLIKTNA LIČNOST.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA