Misterija Zvezdinog sastava u Helsinkiju: Kojih startnih 11 je MIlojević odabrao za revanš?

Sve vuče na samo jednu izmenu - Kanjas umesto Jovičića, ali postoji nekoliko opcija...

  • 18
Vladan Milojević Foto: Marko Jovanović

Fudbaleri Crvene zvezde odradili su u utorak veče poslednji trening pred revanš meč 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Helsinkija (sreda 18.00, RTS 1, Arena Sport)!

A upravo je trening trener VladanMilojević apostrofirao kao nešto posle čega će mu slika oko startnih 11 protiv Finaca biti jasnija.

Ono što je dobro jeste to da se Marko Marin oporavio od povrede ovojnice mišića, što je potvrdio upravo Milojević. Ali i sam kapiten Zvezde u neformalnom razgovoru sa medijima na beogradskom aerodoromu pred polazak na put.

Jedno je sigurno - Zvezda će protiv Helsinkija biti lišena pomoći Branka Jovičića koji je tokom dana operisan i koji će se vratiti na teren za nekoliko meseci.

Stadion Helsinkija Foto: Telegraf

Njega bi u startnih 11 trebalo da zameni Španac Hose Kanjas koji je igrao 70 minuta protiv Radničkog u prvenstvu. Na prvi pogled, sve se čini da će Milojević izvesti isti onaj sastav koji je igrao u Beogradu (2:0) samo bez Jovičića.

Međutim, postoje određene dileme. Pre svega u odbrani, odnosno da li Milojević vidi Degeneka od prvog minuta i na kojoj poziciji. Australijski reprezentativac je protiv Radničkog igrao 90 minuta na poziciji beka, iako je Degenek po vokaciji štoper i očekuje se da se vrlo brzo usidri u startnih 11.

- Ne znam još sastav, videćete na dan utakmice - rekao je Milojević.

Vladan Milojević Foto: Marko Jovanović

Desnog beka u Beogradu je igrao Filip Stojković i logično je da se i u Finskoj nađe od prvog minuta. Tim koji dobija ne bi trebalo menjati, tako da jke logično i da Borjan, Milunović, Babić i Rodić budu od početka u sastavu. Eventualno da Degenek promeni Babića, mada ne bi bilo iznenađenje da se pomenuti štoper nađe desno kao što smo i rekli. Pogotovo što je Milojević tokom prvog meča, pored aut linije, imao zamerke na igru Stojkovića.

U veznom redu sve zavisi od Kanjasa i procene Milojevića da li je spreman. Ako Kanjas bude u startnih 11, a svi su izgledi da hoće, Jovančić i Marin će delovati ispred njega. Ben će ostati na levom krilu, Ivanić na desnom (odigrao odlično na toj poziciji u Beogradu), dok će ''srce napada'' biti rezervisano za Ričmonda Boaćija.

Ako se Milojević odluči na ofanzivniju varijantu, onda bi Jovančić igrao zadnjeg veznog, a Ivanić i Marin bi bili ispred njega. To bi Bena vratilo desno, dok bi levo igrao Milan Jevtović.

Milan Jevtović Foto: Marko Jovanović

Jasno je da sve zavisi od procene koliko Kanjas može da pomogne, mada rezultat iz prvog meča daje Milojeviću prostora za razigravanje Španca. Pogotovo što će on i te kako biti potreban Zvezdi protiv Kopenhagena.

Dakle, od 1. minuta na teren stadiona Helsinkija bi trebalo da istrče: Borjan, Stojković, Babić, Milunović, Rodić, Kanjas, Jovančić, Marin, Ivanić, Ben i Boaći. Uz napomenu da bi Degenek vrlo lako mogao da zameni nekog u odbrani.

Možda čak i Rodića, a upravo smo to objašnjenje ostavili za kraj. Rodić ima ''strah'' od žutog kartona koji bi ga odvojio od meča sa Kopenhagenom, tako da Stojković levo i Degenek desno istoi ne bi predstavljalo iznenađenje.

VIDEO - Vladan Milojević o Darku Lazoviću i poziciji Miloša Degeneka

VIDEO - Konferencija Crvene zvezde pred Helsinki

(Izveštač Telegrafa iz Helsinkija - Mario Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA