≫ 

Životna tragedija golmana Helsinkija: Iznenada mu umrla majka, otac ga napustio dok je bio dete

Maksim Rudakov je najbolji igrač HJK-a i biće jedna od uzdanica šampiona Finske u revanšu protiv Zvezde

  • 1
Maksim Rudakov Foto: MN Press

Crvena zvezda će od 18 časova odmeriti snage protiv HJK Helsinkija u revanšu 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Redove šampiona Finske u tom meču braniće Rus Maksim Rudakov, koji je na Marakani primio dva gola.

Ukoliko ga crveno-beli savladaju, odradiće veliki deo posla kada je u pitanju plasman u narednu rundu takmičenja, gde ih najverovatnije čeka Kopenhagen, koji je na pragu da eliminiše TNS iz Velsa (ima 2:0 iz prvog meča).

Rudakov je prošle sezone stigao u Helsinki kao pozajmljen igrač Zenita i bio najbolji igrač tima. Sada je pred utakmicu protiv Zvezde on u fokusu medija, prati teška životna priča o kojoj su mediji u Finskoj pisali uoči meča.

Maksim Rudakov Priča o Maksimu Rudakovu u finskim novinama; Foto: Telegraf

Rođen je u Sankt Petersburgu pre 23 godine, a još kao dete suočio se sa pravom životnom dramom. Njegovi roditelji su se razveli kada je imao 10 godina, a 4 godine kasnije umrla mu je majka.

- Bio sam kod kuće kada je baka došla i rekla mi šta se desilo. Moja majka je bila na putu ka kući kada je preminula. Razlog je bio krvni ugrušak. Sve se desilo iznenada i nije bilo šanse da je spasu. To je bio veliki šok, niko to nije očekivao. U jednom danu se sve promenilo - rekao je Mihajlov, koji ne razgovara sa ocem i o njegovom odrastanju je brinula baka.

- Kada mi je majka umrla preselio sam se da živim kod bake. Ne razgovaram sa ocem poslednjih šest godina. Život je takav - rekao je on na početku intervjua.

Smatra da je baka najzaslužnija za to što je izrastao u čoveka kakav je danas.

- Moja baka je u činila sve za mene. Samo zbog nje sam takva osoba i ličnost. Podigla me je. Stalno me je gurala da učim engleski. Sećam se da sam plakao jer sam želeo da radim nešto zabavno - objasnio je Rudakov, koji je pohvalio atmosferu u Beogradu.

- Atmosfera u Beogradu je bila sjajna. Siguran sam da će i na našem stadionu biti dobro - poručio je ruski golman.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA