≫ 

EKSKLUZIVNO, Partizan dobio kapitalno pojačanje: Arsenalov Asano rekao "da"!

Japanac je novi igrač kluba iz Humske, ugovor potpisan na tri godine

  • 53

Napadač Arsenala Takuma Asano konačno je odgovorio Partizanu i pristao da dođe u Humsku, gde će potpisati ugovor na tri godine, saznaje Telegraf!

Japanac je bio jedan od prioriteta u prelaznom roku, velika želja trenera Save Miloševića, koji je i najzaslužiniji za njegov dolazak.

Pregovori su potrajali skoro mesec dana, jer je Asaano posle odlaska iz Hanovera, čije je boje branio u protekloj sezoni, imao još nekoliko ponuda na stolu, a i Arsenal je gledao kako najpre da proda napadača, na koga ne računa u narednoj sezoni.

Sreća po Partizan je činjenica da Japanac nije bio previše srećan opcijama koje su mu nuđene, a ni londonski klub nije dobio zadovoljavajuću cenu. Na sve to, agenti koji zastupaju igrača sve vreme su bili u kontaktu sa trenerom Miloševićem, koji je ubedio da je Humska najbolja mogućnost.

Asano će već u četvrtak doputovati u Beograd, a dan kasnije zakazana je njegova promocija u Partizanu.  

Pisali smo i ranije, radi se o reprezentativcu Japana, koji je do sada bio pod ugovorom sa Arsenalom, a proteklu sezonu je proveo na pozajmici u Bundesligi, tačnije Hanoveru. Japanac igra na poziciji napadača, tačnije najbolje se snalazi kao drugi špic, a po potrebi pokriva i poziciju krila.

Bolje se služi desnom nogom, odlikuju ga i brzina i veština u situacijama "jedan na jedan"... Ugovorom je vezan još godinu dana, do 30.juna 2020, a njegova trenutna tržišna vrednost iznosi oko 1.500.000 evra.

Posle Arsenala, branio je boje Štutgarta, gde se nije proslavio i pomenutog Hanovera, za koji je odigrao 13 mečeva, uz gol i asistenciju.

Asano je fudbalom počeo da se bavi u akademiji Jokiči Čuo, odakle je prešao Hirošimu, sa kojom je osvojio dve šampionske titule i dva Kupa Japana. Član je A reprezentacije Japana, a bio je i član mlade i Olimpijske selekcije pomunete zemlje.

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Partizanovac

    31. jul 2019 | 18:53

    Odlican posao Partizana. Nadam se da ce se momak uklopiti lepo u Savov sistem igre i da ce mu se svideti u Srbiji. Uglavnom momak je Japanac, a ko je jednom slusao ili bio u Japanu zna koliko taj narod radi i koliko je uporan u svemu. Ovi sto pricaju da je dao 1 gol na 13 utakmica neka prestanu da gledaju Wikipediju posto je tamo i Abubakar Oumaru dao 1 gol za Partizan sto apsolutno nije tacno. Momak je na 15 utakmica postigao 3 gola i imao dve asistencije sto je odlicno za nekoga ko nije napadac! Pozdrav za moje Partizanovce!

  • kujtozi

    31. jul 2019 | 19:13

    artizan ako ne rijsi zvezdine sudije moze dovest i mesija..to grobari moraju uzeti u svoje ruke..a zna se kako se to radi..

  • La la

    31. jul 2019 | 20:18

    Ima nešto u ovom malom. Odlična kontrola lopte, precizan šut.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA