Partizanov tim za revanš sa Velšanima: Savo ništa ne menja, iste snage napadaju Nomade (FOTO)

Trenera crno-belih najviše obradovala činjenica da ima sve igrače na raspolaganju, jer bi u suprotnom morao da poteže nove ideje

  • 7
Zoran Tošić Foto: S. Pikula

Nije problem pripremiti meč sa onima koji znaju fudbal, već sa onima koji pored najlepše sporedne stvari na svetu imaju i neka druga zanimanja od kojih žive, ali imaju i dozu prkosa koja nepoznavanje fudbalske materije i šablona poistovećuje sa fizičkim obračunom. Dobro su Savo Milošević i fudbaleri Partizana upoznali taj prkos Velšana proteklog četvrtka, kada je minimalna pobeda nad Konah Kijem "plaćena" udarcima bez lopte i ispod pojasa, pa je i oprez pred sutrašnji revanš (Humska, 21.00 časova) jednak onome kao kada se igra sa zvučnim protivnikom.

Bojan Ostojić Ostojić i Suma u prvoj utakmici u Velsu Foto: S. Pikula

U susret revanš meču sa “nomadima” trener Partizana Savo Milošević je izrazio zadovoljstvo što u ovom trenutku može da računa na sve fudbalere crno-belih. Po načinu na koji je to izgovorio bilo je primetno da je šef struke naprosto odahnuo, jer da se makar i jedan prvotimac povredio - morao bi da improvizuje.

Manjak u rosteru, odnosno u izboru rešenja, bar onom koji je spreman i uigran za takmičarski fudbal, a u iščekivanju pojačanja koja donose razliku i kvalitet više, struka mora da kompenzuje onim čime trenutno raspolaže i da se nada – zdravlju igrača, nosilaca igre.

Otuda Milošević, iako je šeretski izbegao odgovor na novinarsko pitanje, neće menjati sastav u revanšu sa Konah Kijem, već će na teren izvesti ono najbolje što trenutno ima na raspolaganju. A to je identično prepisan sastav iz Velsa, iz prvog okršaja sa "nomadima".

Rekosmo i pred prošlonedeljni duel da je trener Partizana i te kako svestan da na većinu letnjih pojačanja još uvek ne može da računa (pitanje je na koga će i u budućnosti zaista moći) i da će osloniti na proverene snage, na momke sa kojima je okončao proteklu sezonu i osvojio Kup Srbije. Naravno, uz određene korekcije, uslovljene odlaskom nekih igrača (Rikardo, Pantić...).

NEMA IMPROVIZACIJE, PROVEREN TIM

Tako će svoje mesto među stativama zauzeti kapiten Vladimir Stojković, a poslednju liniju tima ispred gola činiće Nemanja R. Miletić na poziciji desnog beka, Bojan Ostojić i Strahinja Pavlović kao tandem centralnih defanzivaca, odnosno Slobodan Urošević, asistent kod jedinog gola u Velsu, uz levu aut-liniju.

Fk Partizan - FK Konah ki Ilustracija: Nikola Jovanović

Nista se neće menjati ni u manevru, jer Milošević sigurno neće rizikovati, odnosno improvizovati sa mlađim igračima, pre svega zbog opredeljenja protivnika, čija fudbalska filozofija je mnogo više orjentisana na fizički kontakt, nego li na samu igru.

Tandem zadnjih veznih činiće Saša Zdlejar i strelac iz Velsa – Aleksandar Šćekić, krilne pozicije su rezervisane za Zorana Bambija Tošića (desno) i Đorđa Ivanovića (levo), a uloga organizatora igre, u centralnom delu terena, poverena je Sejdubi Sumi.

Kao i u Velsu, napad će predvoditi novajlija iz Rome Umar Sadik, koji će imati priliku da se prvi put predstavi navijačima Partizana u Humskoj.

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko PFC

    31. jul 2019 | 20:20

    Cini mi se da je Sadik promasaj. Gledao sam ga ove dve utakmice, mnogo slabo.

  • Trpko

    31. jul 2019 | 22:20

    Sadik i Suma,pa jos Scekic,Zdjelar, Urosevic i Ivanovic. Ko je gori od koga?

  • SrbskiBek

    31. jul 2019 | 21:01

    A sta ce da igraju ove 2 ekipe.!!??? Trule kobile !?????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA