Neverovatna prepiska Partizana i Arsenala: Prva rata za Asana 500.000! Imamo samo 100.000... Može!

Partizan maksimalno amortizovao isplatu obeštećenja za Japanca, kako bi mogao da nastavi sa prelaznim rokom i ostalim obavezama, a Arsenal imao razumavanja

  • 16
Takuma Asano Foto: Guliver/Kiyoshi Ota/Getty Images

Nije malo novca Partizan uložio u angažovanje Takume Asana, radi se o cifri od okruglo milion evra, što je za naše uslove u domenu fantazije, ali s obzirom na činjenicu da je Japanac bio u izlaznoj godini ugovora, pa su i Englezi gledali način kako da ga prodaju, crno-beli su ovoga puta poslovali veoma mudro. Dogovorili su isplatu u nekoliko rata i sve su ih “vezali” za buduće prelazne rokove, kada po logici i cirkuliše najviše novca.

Interesantno je svakako da je Partizan isposlovao da prva rata za Asana bude praktično najmanja, kako bi se novac sačuvao za dalji tok prelaznog roka i redovno servisiranje obaveza prema aktuelnom igračkom kadru i Radnoj zajednici. Sa druge strane je, recimo, manadžment Arsenala nameravao da baš ta prva isplata bude i najveća i da klub iz Humske odmah prosledi 500.000 evra na račun londonskog kluba.

Iz pomenutih razloga Partizan je želeo drugačiji dogovor, da baš ta prva rata bude najmanja i da dinamika isplate bude u manjim sumama. Iz Humske je poslat dopis sa objašnjenjem da bi potraživanje od pola miliona evra usporilo druge procese kluba i zatražen kompromis u tom pravcu, što je Arsenal, na iznenađenje svih – odmah prihvatio.

Takuma Asano Takuma Asano; Foto: Guliver/Koji Watanabe/Getty Images

Jer, cifra od 500.000 evra otprilike je nedeljna plata dvojice ili trojice fudbalera “tobdžija” ili, što bi naš narod u šali rekao – dnevni trošak bogataša, ali u srpskim uslovima to je novac za respekt.

Englezi su čak pristali i na promenu dinamike isplate i ona neće biti u tri rate, kako se spekulisalo, već u mnogo više i to vezanih, rekosmo već, za prelazne rokove. Arsenal je izašao u susret i sa rokom prve isplate, koja će precizirana za septembar i iznosiće samo 100.000 evra.

Druga rata koju Partizan treba da isplati Englezima za Asana vezana je za zimski prelazni rok 2020. godine, tačnije za februar mesec i precizirana je na 150.000 evra. Zatim leto 2020. i tako redom...

Pogledajte neke od poteza Asana:

VIDEO: Kako se Partizan sprema za ekipu koja igra ragbi?

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan FCRS

    1. avgust 2019 | 12:54

    Ima neki klip iz arsenala? 😂 Smejali ste se sto je arsenal sa zvezdom igrao sa trecom postavom. Ovaj nije igrao ni tada. Znaci kupili ste igraca iz 5 postave arsenala 😂😂😂 komedija ste

  • Samo tako

    1. avgust 2019 | 13:20

    To je zato sto nasi klubovi nakon jedne ili dve sezone prodaju talente dzsba, a kasnije ovi drugi klubovi zaradjuje milione na istim. Nazalost

  • Dragan

    1. avgust 2019 | 12:51

    Mislim da sam ga video u Nindza Ratnicima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA