≫ 

Malatija "preživela" Ljubljanu, čeka Partizan u 3. kolu kvalifikacija!

Turski tim slavio u Stožicama posle 2:2 na svom terenu

  • 7
Foto: youtube/printscreen

Fudbaleri turske Malatije plasirali su se u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope posle pobede u Ljubljani protiv Olimpije rezultatom 1:0, za ukupnih 3:2 što znači i odlazak na megdan boljem iz duela Partizan - Konahs.

Ponadali su se u taboru srpskog prvaka gostovanju u Ljubljani, što bi svakako bilo prijatnije nego odlazak u Tursku, međutim ekipa trenera Jalcina odigrala je najbolje kad je bilo najpotrebnije.

Strelac jedinog gola bio je makedonski internacionalac Adis Jahović u 77. minutu, i tako skršio nade "Zmajčeka" u prolaz dalje.

Pored gola, ključan momenat utakmice bilo je i isključenje Albanca iz redova Olimpije Endrija Čekićija još u 37. minutu (dva žuta), što je bio znak za goste da u nastavku iz svih oružja napadnu Ljubljančane.

Čak tri izmene u periodu od 61. do 69. minuta izvršio je trener Turaka i naredio totalnu ofanzivu, u igru su ušli Giljerme, Tore i Tozlu, i upravo je iskusni Gokan Tore, bivši igrač Bešiktaša, asistencijom ka strelcu Jahoviću rešio utakmicu.

Brojčano slabiji, igrači Olimpije nisu uspeli da uzvrate, za prolaz dalje bio im je potreban jedan pogodak, međutim uspeli su gosti da se odbrane i "bukiraju" kartu za treće kolo kvalifikacija Lige Evrope.

Bivši kapiten Zvezde Mičel Donald meč je presedo na klupi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA