≫ 

Savo Milošević: Nadao sam se Olimpiji, ne Turcima! Asano će Partizanu doneti novu dimenziju (VIDEO)

Trener crno-belih sumirao je utiske posle pobede nad Konah Kijem iz Velsa

  • 10

Šef stručnog štaba Partizana, Savo Milošević, iskazao je zadovoljstvo pobedom u Humskoj nad Konah Kijem (3:0), kojom je njegov tim zapečatio prolazak u 3. kolo kvalifikacija, gde ga čeka Malatija iz Turske.

- Bilo je veoma teško probiti bedem. Pogotovo kada ponovimo situaciju iz prve utakmice da ne iskoristimo šanse. Onda meč ide težim putem, ali bili smo strpljivi, nismo gubili glavu i otvorilo nam se. Znali smo da će biti tako kada postignemo prvi gol. Radije bih arhivirao ovu utakmicu jer nas čekaju teže stvari, ovo je bila samo usputna stanica. Potvrdilo se da su unapred dobijene utakmice najteže. Uspeli smo da postignemo tri gola. Realizacija će se poboljšati - poručio je Milošević, koji naglašava da je potrebno vreme da se Sadik u potpunosti prilagodi.

Pogodak Gol Partizana Slavlje fudbalera Partizana posle gola Tošića; Foto: Nikola Tomić

- Neophodno je vreme, pogotovo za Sadika. Sve je stvar samopouzdanja. Da smo ranije dali gol, verovatno bi bilo ubedljivije i onda bi svi pričali o efikasnosti. Važno je da podižemo formu iz utakmice u utakmicu. Nadam se da će btii bolje u nedelju, a onda i u četvrtak.

Milošević je čestitao Filipu Stevanoviću na prvencu.

- Čestitam mu na prvom golu, to je velika stvar, sećam se i svog prvog gola. Smatram ga standardnim igračem Partizana. Ubeđen sam da će uskoro cela Evropa čuti za njega i da će ovi golovi postati redovna pojava.

Suma i Ožegović su zaslužili šansu, naglašava trener Partizana.

Pogodak Gol Partizana Sejduba Suma; Foto: Nikola Tomić

- Suma je u više utakmica na pripremama pokazao napredak. Uvek sam znao da je odličan igrač. Ovo je i dalje vrlo malo u odnosu na to što može. Njegov kvalitet će doći do izražaja protiv boljih ekipa. Ide u dobrom smeru i moramo biti srećni. Ožegovića smo vratili jer zaslužuje šansu. Vreme pokazalo da smo bili u pravu. Nadam se da će pokazati još više.

Milošević ističe da se nadao prolasku Olimpije i veruje da će protiv turske Malatije biti 50:50.

- Možda bi bilo bolje da je prošla Olimpija jer je bolje poznajemo. Rekao sam i pre da će biti 50:50. To su dve ekipe podjednakih kvaliteta. Znamo da možemo protiv takvih timova. Potrudićemo se da mnogo stvari zavisi od nas.

Takuma Asano je posle ponoći stigao u Beograd i Milošević ističe da je baš igrač takvih karakteristika bio potreban Partizanu.

Takuma Asano, Savo Milošević, Miloš Vazura, FK Partizan Savo Milošević i Miloš Vazura sačekali Asana na aerodromu odmah posle meča; Foto: Telegraf

- Saga se konačno završila. Odahnuo sam juče. Pored tehničko-taktičkih kvaliteta bitna nam je njegova ekstremna brzina, što nam je neophodno. Ubrzali smo igru kroz pas, ali za viši nivo potreban nam je neko poput Asana.

Za kraj je zaključio da je zadovoljan ishodom dvomeča.

- Zadovoljan sam. Nije psihološki bilo lako kako se čini. Mogli smo sve da izgubimo, a oni ništa. Takve utakmice su najteže - poručio je Miloševića.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🎹🎹🎹

    2. avgust 2019 | 07:49

    Da su neka druga vremena, malatija bi bila plitak potok. Sad bice gusto i vrlo neizvesno.

  • Grobar

    2. avgust 2019 | 10:10

    Kritike sa svih strana a Partizan nije imao bolju igru u poslednje dve godine. Pustite coveka da radi svoj posao za sada mu dobro ide. NAPRED PARTIZAN!

  • Cure

    2. avgust 2019 | 08:46

    Tamo igra brat Donald bicee vam teskoo..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA