Prvak sveta, sin legendarnog napadača i odlazak čuvenih Brazilaca za novi Spartak iz Moskve

Moćan tim se pravi kako bi se vratila titule u crveno-beli deo ruske prestonice

  • 0

Velike promene u moskovskom Spartaku. U samo nekoliko dana klub su napustili iskusni štoper Salvatore Boketi, zadnji vezni Fernando i krilni napadač Luiz Adrijano, dok je klub završio transfere sina legendarnog Henrika Larsona Džordana, napadača Rome Ezekjuela Poncea i nekadašnjeg šampiona sveta sa Nemačkom Andrea Širlea.

Boketi se vratio u domovinu i kao slobodan igrač potpisao je ugvor sa Veronom. Potom je nekadašnji vezista Šahtjora i Sampdorije Fernando pozajmljen Sinobu Guanu za 5,4 miliona evra sa obaveznim otkupom na zimu od 9,6 miliona evra.

Na kraju je otišao i Adrijano u pomalo čudnom transferu za evropske prilike, ali ne i za Brazilce. Novi klub iskusnog Brazilca je Palmeiras koji je otkupio 50% njegoovg ugovora.

FK AC Milan Luiz Adrijano u dresu Milana; Foto: Tajug/AP

Ovo je normalno za Brazil, i to znači da otkupne klauzule nema, nego je ovo kao jedna vrsta pozajmice. Palmeiras će plaćati celu njegovu platu ali kod eventualne naredne prodaje klubovi će deliti profit na ravne časti.

Trideset dvogodišnjak je sa klubom iz domovine potpisao četvorogodišnji ugovor. Pre je igrao za Milan i Šahtjor. Klub je prodao i Ze Luisa Portu za 8,5 miliona evra, kao i Sofiana Hana Al Garafu za 8 miliona evra.

Što se tiče dolazaka najzvučnije i najveće je dolazak Andrea Širlea.

Krilni napadač Borusije iz Dortmunda će posle jednogodišnje pozajmice Fulamu, narednih godinu dana provesti u Spartaku.

U ugovoru postoji otkupna klauzula od 7 miliona evra a Rusi su nekadašnjeg reprezentativca Nemačke predstavili kao dolazak svetskog šampiona (iz Brazila), a došao je i spomenuti Larson.

Džordan je igrač Norćepinga a ponikao je u Helsinborgu gde je njegov otac trener prvog tima. 22-godišnji napadač u Moskvu je prešao za 4 miliona evra.

Mladi argentisnko-italijasnki napadač Ezekjel Ponce zamenio je Italiju Rusijom u transferu vrednom 3 miliona evra.

Nikada nije dobio pravu šansu u klubu u koji je došao sa 18 godina iz rodne Argentine. Svoju sreću je tražio na pozajmicama u Grenadi, Lilu i AEK-u, ali tek se sad očekuje da će mladi reprezentativac Argentine napokon pokazati zbog čega su stručnjaci u Italiji ga privoljavali da obuče seniorski dres njihove zemlje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA