Dok je Zvezda tukla Keln, on je tek debitovao u Evropi: Crveno-belima opet sudi "talični" Portugalac

UEFA je delegirala sudije prvi Zvezdin meč u trećem kolu i odredila ne toliko iskusnog, ali perspektivnog Tijaga Martinsa, koga Delije već znaju od prošle godine

  • 6
517504104 Foto: Guliver/Carlos Rodrigues/Getty Images

Tako je iz evropske kuće fudbala stigla odluka da će sudija meča između Zvezde i Kopenhagena biti Tijago Martins, čovek koji je već donekle poznat ovdašnjoj sportskoj javnosti.

Martins je srpskom šampionu već delio pravdu na meču protiv Suduve iz Marijampolja i to u prošlogodišnjim kvalifikacijama za Ligu šampiona kada je Zvezda dobila sa 2:0 u Litvaniji.

Portugalski arbitar ima 39 godina i do sada nije duvao u pištaljku na utakmicama Lige šampiona, ali jeste u Ligi Evrope, kao i u kvalifikacijama za elitno takmičenje evropskog fudbala.

Počeo je da se bavi suđenjem u nižem rangu portugalskog šampionata 2013. godine i prvi meč mu je bio između Sportinga B i Trofensea. Naredne godine je prešao u prvu ligu i od avgusta 2014. je delio pravdu u najvišem rangu takmičenja.

Od 2015. godine se nalazi na FIFA listi i prvo je sudio na utakmicama mlađih selekcija da bi u sezoni 2015/2016 prvi put sudio i meč kvalifikacija za Ligu Evrope kada su u prvom kolu igrali Jelgava i Liteks.

Dok je Zvezda krčila svoj put ka Ligi Evrope pre dve godine duelima sa Irtišom i Spartom iz Praga, Martins je sudio i prve mečeve kvalifikacija za Ligu šampiona. Tada se našao na terenu kao arbitar Legiji iz Varšave i finskom IFK Marihamnu u drugoj rundi kvalifikacija.

Kada je reč o grupnoj fazi takmičenja jednog od dva evropska klupska, debitovao je na meču Herte i Ostersunda pretprošlog decembra u vreme dok je Zvezda protiv Kelna potvrđivala plasman u nokaut fazu Lige Evrope.

U periodu kada je uvođen VAR sistem, Martins se našao na listi sudija u VAR sobama, pa je bio i u Rusiji na Svetskom prvenstvu kada je proveravao meč između Australije i Francuske u grupi C.

Prva utakmica trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Zvezde i Kopenhagena igra se u Beogradu u utorak od 20.45. Prenos tog meča je na Areni sport.

Crveno-beli u njega ulaze posle poraza u prethodnom meču kvalifikacija jer ih je Helsinki u Finskoj pobedio sa 2:1.

VIDEO - Goooool! Zvezda munjevito izjednačila protiv Finaca

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    4. avgust 2019 | 09:19

    Prenos tog meca je na RTS 1 cisto da znate kakva bre arena

  • Saša

    4. avgust 2019 | 11:10

    Ja sam na vip zapad svaku utakmicu 3~0 za gigaantaa našu zvezdu pred preko 50 000 zvezdaašaa

  • Гоги

    4. avgust 2019 | 11:33

    Ајдее Делије .... Сви на стадион!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA