≫ 

Burno je u Čačku, Poledica ogolio mahinacije u FK Borac: Otkriću ko je kumovao gašenju kluba (FOTO)

Predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera za ponedeljak je najavio konferenciju za medije na kojoj će, kako je rekao, obelodaniti ko stoji iza propasti FK Borac

  • 6
Mirko Poledica Foto: www.mc.rs, Privatna arhiva

Čačanski Borac je dotakao dno, klub bogate tradicije je nedavno ustupio svoje mesto u Prvoj ligi Srbije (Novom Pazaru) zbog nagomilanih dugovanja, a onda je stigla još jedna šokantna vest: pojavio se novi klub pod nazivom "Borac 1926", a reč je zapravo o niželigašu iz okoline Šapca FK Provu, koji je preimenovan, što je izazvalo ozbiljne sumnje da je po sredi mahinacija zarad izvrdavanja zakona...

Bivši igrač FK Borac Mirko Poledica, koji sada vodi Sindikat profesionalnih fudbalera, obelodanio je dokumenta koja ukazuju na to da je sredinom jula na račun FK Provo uplaćena suma od 1.000.000 dinara, a da je istog dana taj klub preimenovan u "Borac 1926" sa sedištem na adresi čačanskog Borca.

- Javljaju mi prijatelji da se vrši neviđeni pritisak na lokalne medije u Čačku od strane gradskih moćnika, da ne dođu na konferenciju za medije koju sam zakazao u Čačku 05.08. 2019. u Domu kulture, gde ću javno objaviti šta se desilo sa FK Borac i ko je tome kumovao - "tvitnuo" je Poledica nakon što je javnosti na uvid predoičio uplatnicu koja potvrđuje transfer novca na račun FK Provo.

Drugi dokument koji je objavio Poledica je zapravo ugovor FK Borac sa Sportskim društvom Borac Čačak, koje se njime obavezuje da preuzme nastale obaveze Fudbalskog kluba iz prethodnih godina, kao što su isplate igračima, državi...

- Ovako je FK Borac sklopio nezakonito ugovor sa Sportskim društvom FC Borac koje se 2 dana pre zaključenja ugovora zvalo "Planinarsko društvo Omorika Bajina Bašta", a sve sa ciljem da izbegnu plaćanje poveriocima, a najveći poverilac je država - predočio je Poledica.

Podsećamo da je čačanski Borac prestao da postoji skoro na 100 godišnjicu od osnivanja, o čemu je nedavno pisala i lokalna moravainfo.

- Sto godina nakon odigravanja prve loptačke/fudbalske utakmice u Čačku ugašen je najuspešniji fudbalski klub u istoriji Čačka - FK Borac. Osnovan uoči 1. maja 1926. godine klub je jula 2019. ugašen, preregistrovan u Borac 1926 preuzimajući pravni legitimitet FK Provo iz Vladimiraca i preseljen u niži rang -  navodi se u tekstu na Fejsbuk stranici Istorija Čačka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Auspuh

    4. avgust 2019 | 14:54

    Kad može Zvezda što ne bi mogao i Borac...jer Borcu niko ne može da zabrani kako će da se zove...😎

  • Kiza i Komina

    4. avgust 2019 | 17:31

    Poledica, Jel mozes da obelodanis ove mahinacije gde se uzme kredit od 17 miliona evra, a vrati se samo 0,7 miliona? Obelodani to.

  • Rade

    4. avgust 2019 | 16:38

    Jel to poštena Srbija kojoj stremimo???!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA