≫ 

Gvardiolin prvi udarac Klopu, Siti uzeo Komjuniti šild nakon penala (FOTO)

Vajnaldum jedini promašio u penal seriji

  • 2
fc manchester city - liverpool Foto: Tanjug/AP

Prvi trofej u Engleskoj, tradicionalni "Komjuniti šild", završio je u vitrinama Mančester sitija, koji je na "Vembliju", nakon regularnih 1:1, posle boljeg izvođenja jedanaesteraca savladao Liverpul 5:4.

Bio je ovo šesti "Komjuniti" pehar za Građane, 15 ih ima Liverpul, a najtrofejniji je i dalje Mančester junajted sa 21 peharom za koji se pred svaku sezonu nadmeću šampion i pobednik FA Kupa.

Gvardiola je odneo prvu pobedu nad velikim rivalom Jirgenom Klopom, Siti je igrao bolje i poveo preko Sterlinga (12), ali je poslednjih 20 minuta meča apsolutno pripalo "Redsima", za koje je, baš u tom naletu, strelac bio Žoel Matip (77).

U penal seriji, jedini od deset izvođača koji nije pogodio mrežu bio je Žoržinjo Vajnaldum, njegov prilično nesiguran pokušaj pročitao je Bravo, što se ispostavilo kao prevaga na strani prvaka Engleske.

Penal serija: Šaćiri 1:0, Gindogan 1:1, Vajnaldum 1:1 (brani Bravo), Silva 1:2, Lalana 2:2, Foden 2:3, Okslejd - Ćembrlen 3:3, Zinčenko 3:4, Salah 4:4, Žesus 4:5

Ko je gledao utakmicu, teško može da poveruje da su viđena samo dva gola, jer šansi je bilo makar za još toliko - minimum! Samo je Salah imao tri velike prilike, a treću, onu najzreliju u samoj završnici utakmice kada mu je pokušaj glavom sa gol-linije skinuo defanzivac Sitija.

Bio je Alison na velikim iskušenjima poslednjih desetak minuta, Siti je poklekao nakon primljenog gola, a evidentan je bio elan kod igrača Liverpula na drugoj strani u tim momentima i rešenost da se meč odluči i pre penala.

No, odbranili su se nekako Građani, došli do daha, a u penal seriji bili tek za jedan gol bolji i krenuli u novu sezonu sa osvajanjem prvog od mogućih pet koji su na talonu.

fc manchester city - liverpool Gabriel Žesus slavi gol za 5:4 i trijumf na Vembliju Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA