≫ 

Milojević pred Kopenhagen otkrio novu filozofiju Zvezde: Takvo razmišljanje nas je koštalo (VIDEO)

Trener crveno-belih naglasio da crveno-beli ne smeju da potcenjuju nijednog rivala

  • 13

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević iznosi utiske pred meč kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Kopenhagena (utorak, 20.45 Arena sport 1, RTS).

On je istakao da izuzetno poštuje rivala i naročito trenera Solbakena.

- Trener Solbaken igra totalni fudbal i sigurno je jedno od najvećih imena u evropskom fudbalu, oni uvek igraju identično, bilo da je na strani, bilo na svom terenu.

- Ali, mi nemamo čega da se plašimo, tako smo naučeni, nećemo nikada ništa obećavati, ali ono što treba da uradimo, jeste da se dobro pripremimo i da damo sve od sebe za sledeću utakmicu, da odigramo dobru utakmicu protiv kvalitetnog i dobrog tima.

Milan Pavkov Foto: Marko Jovanović

Milojević ističe da Zvezda ne sme da potcenjuje nijednog rivala i da je takvo razmišljanje u prošlosti bilo kobno po klub sa Marakane i on želi da igračima i svima oko Zvezde usadi novu filozofiju.

- Ne znam zašto se toliko potencira to sa formom, ajde da merimo to vreme kada sam pre tri godine bio ovde. Nismo mi niti vanzemaljci, niti neka superiorna ekipa, samo smo tim koji se maksimalno trudi, imamo određene kvalitete, moja je to filozofija da su svi protivnici teški i da svi igraju fudbal. Nas je mnogo toga u prošlosti koštalo jer smo mnoge potcenjivali. Mi moramo da se fokusiramo i da odigramo najbolje što je do nas. Nekada odigrate super, pa za tri dana padne forma i o tome svi pričaju.

Nije želeo da poredi Kopenhagen sa prethodnim rivalima u kvalifikacijama.

- Nemojte tražiti takve odgovore od mene, u pitanju su ekipe koje imaju različite stilove, znam da su očekivanja velika, da dođemo do tog cilja, što idete više i više, svaki put je sve teže, ali mi moramo da se fokusiramo, da budemo maksimalno spremni, za svakog protivnika, pa makar se on zvao Salcburg, Kopenhagen, Suduva, Helsinki... Nadam se da će poseta biti još bolja u odnosu na prethodnu, mada je i na prethodnoj bila sjajna.

Objasnio je i da su meč protiv Voždovca odložili zbog toga što je trebalo da igraju dve utakmice uzastopno na veštačkoj travi.

Nije želeo Milojević dva uzastopna duela na veštačkoj travi pred Kopenhagen; Foto: Arena sport

- Nije samo pitanje odlaganja meča protiv Voždovca, neću da tražim nikakav alibi, ali sami smo procenili i hvala FSS na uslišenoj molbi, samo iz razloga da ne preopteretimo ekipu da igramo na veštačkoj travi još jednu utakmicu. Imamo mnogo igrača koji su prvi put igrali na veštačkoj travi, i samo zbog toga smo imali taj zahtev.

Upitan je da li očekuje promene u ekipi Kopenhagena i da li će nova pojačanja igrati, ali je istakao da u danskoj ekipi nije bitno ko igra, jer svako poznaje sistem igre.

- Ne znam koliko je Solbaken želeo nešto da sakrije, ali njima je apsolutno nebitno ko će igrati, ja bih kao trener to isto voleo. Oni imaju jedan sistem i nebitno je ko gde igra. Koga god da stavite, oni znaju šta rade. Kada kažete Kopenhagen, onda kažete Solbaken. Ne kažemo da tu nema iznenađenja, već su igrači upoznati sa sistemom i to ti daje veće mogućnosti tokom meča. Ceo klub je sastavljen na bazi toga. Šta god da urade, to su velika pojačanja, vidi se po novcu, a koliko su spremni to oni znaju najbolje.

Posebno je naglasio koliko navijači znače njegovom timu.

Navijači Crvene zvezde, Delije Navijači Zvezde na meču protiv Helsinkija; Foto: Marko Jovanović

- Da ne bude dodvoravanje, iluzorno je pričati šta nam znače navijači. I na prošloj utakmici je bilo 37.000, što je impozntna cifra za ovo godišnje doba kada su odmori. Oni su naša velika snaga, gde god da igramo, oni su uz nas.

Nije želeo Milojević mnogo da se osvrće na žreb za plej-of i moguć susret sa Jang Bojsom.

- Sigurno da znamo šta nosi meč protiv Kopenhagena i šta donosi, jer 3. kolo ti donosi mnogo toga. Verujte mi na reč da mi ne razmišljamo ni o čemu, fokusirani smo na ovaj meč, znamo ko je protivnik našeg para, ali to nas ne dotiče, samo o tome i razmišljamo.

Istakao je da razmišlja o promenama u timu posle Helsinkija.

Milan Gajić Da li će Gajić dobiti šansu protiv Kopenhagena? Foto: Marko Jovanović

- Imam par dilema, posle povratka iz Helsinkija, nadam se da ću vas iznenaditi. Neumesno je da pričamo o igračima, Gajić je u konkurenciji, mučio se celo proleće, njegovi kvaliteti su jasni, ali kada uđete u kontraritam, ne možete lako da se izvučete. Došao je iz duge pauze, moralo je da bude tako, nije igrao na svojoj poziciji, taj kratki vremenski period da se prilagodi, ima vremena za Gajića.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boske

    5. avgust 2019 | 13:31

    Sad srce na teren,sad jakooooo Ajde i jedni i drugi....Da imamo dva prestavnika Ajmo.Srbija

  • Severac

    5. avgust 2019 | 13:43

    Šta si se uhvatio za pre tri godine, samo o tome pričaš ... bolje da se zapitaš što sada ,sa mnogo manjim dugom i mnogo više para za igrače, mi igramo mnogo gore nego pre te tri godine.... trebalo bi da je suprotno Miloje, zar ne?

  • Војска преко Дрине - КНД

    5. avgust 2019 | 14:50

    Са свих страна - СВИ НА МАРАКАНУ!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA