Partizan će skautirati Molde kroz Čuku, a Aris će biti posebna zagonetka za crno-bele!

Arisu tek predstoji uigravanje i pitanje je da li će to doneti rezultat klubu pred Partizan

  • 2

Fudbaleri Partizana igraće protiv Moldea ili Arisa ako prevaziđu Malatiju, a neće im biti baš lagan put do grupne faze Lige Evrope.

Aris donosi i navijačku tenziju, grčka ultras scena je poznata kao tvrdokorna, a naročito to važi za Solun, gde Grobare bratstvo veže za PAOK. Upravo zato će se navijači Arisa nadati ovom okršaju, a radi se o klubu koji ima prilično egzotičan i šarenolik sastav.

Tu su Portugalci Hugo Sousa i Bruno Gama, Španci Aleks Menendez, Havijer Matilja, Hulijan Kuesta, Nigerijac Braun Ideje, Šveđanin Danijel Sundgren, Francuz Nikolas Digini, Holanđanin Lerin Duarte...

Kapiten je Jorgos Delizisis, a Aris u Evropi nije igrao još od davno 2010-11. Tada je čak došao do nokaut faze Lige Evrope u kojoj je ispao od Mančester sitija sa ukupnih 3:0, a sada je startovao protiv AEL-a iz Limasola sa 0:0 i 1:0.

Sa Zvezdom se Aris sastao 2007. godine, kada je pobedio u Solunu sa 3:0, a na grčkom frontu, ovaj klub je do Evrope došao kao 5. u poslednjem šampionatu.

Arsi je imao 49 bodova, 11 više od Panioniosa, pa je suvereno overio mesto u eliti. Prvi strelac tima bio je Mateo Garsija sa 10 golova, pratio ga je Hamza Junes sa devet, a oni su bili 5. i 8. strelac lige ukupno.

Najskuplji igrač im je Ideje, koji je došao kao slobodan, ali je procenjen na dva miliona. Bilo je još pojačavanja tokom leta, Lerin Duarte je došao iz holandskog Heraklesa, iz Ludogoreca je stigao Lukas Saša, defanzivni vezista sa brazilskim i italijanskim pasošem, a stigao je i desni bek Danijel Sundgren iz švedskog AIK-a.

CUKARICKI Foto: MN Press

Klub se nije razbacivao u prelaznom roku, svi su došli kao slobodni osim Sundgrena, za kog je izdvojena suma od 120.000 evra, 170.000 je dato Lorijenu za štopera Lindzija Rouza.  Sa druge strane, otišao je Manolis Siopsis za 500.000 evra u Alanju.

Što se Moldea tiče, ovaj tim je već izbacio Čukarički sa ukupnih 3:1, u Norveškoj su mreže mirovale. Već na startu meča je Omojuanfo dao gol, Eikrem i Knutzon su slomili Brđane u nastavku, a klub se pokazao kao stabilan i tvrd protivnik.

Klasični predstavnici nordijske škole su izgradili lepu reputaciju, sada ih trenira Erling Moe, a do prošle godine je klubom šefovao Ole Gunar Solskjer. Od stranaca su tu golman ŠVeđanin Andrea Linde i vezista Matijam Mostrom, zatim Nigerijac Leke Džejms, Belgijanac Aleks Kraninks i Matijs Boli iz Obale Slonovače.

Klub je bio 2. u prošloj sezoni, sada predvodi trku posle 17 utakmica, a prvi strelac lige je Omojuanfo, koji je već postigao 10 pogodaka. Ipak, ovaj klub ne bi trebalo da bude preteška prepreka za Partizan. Crno-beli samo moraju da budu oprezni, Molde je prošle godine izgubio sa 3:1 i pobedio je sa  2:1 Zenit, pa su nijanse odlučile o plasmanu Rusa u Ligu Evrope.

U sezoni 2015-16, Molde je čak bio prvi u grupi sa Fenerbahčeom, Ajaksom i Seltikom, a potom je ispao od Sevilje, koja je postala prvak Lige Evrope.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA