Imamo najskupljeg defanzivca svih vremena: Megvajer je novi ''Đavo'', plaćen je više od Van Dajka!

Ugovor je potpisan na šest godina

  • 3
Hari Megvajer, Mančester Junajted printscreen: Twitter/Manchester United

Još jedna transfer sapunica se završila. Posle mnogo preokreta Hari Megvajer je postao novi fudbaler Mančester junajteda za rekordni transfer od neverovatnih 90 miliona evra koji će pripasti Lesteru.

Virdžil van Dajk je sve do sada bio najskuplji defanzivac svih vremena i tu ''ulogu'' je opravdao u potpunosti. Trebalo je više od godinu dana kako bi neki igrač uspeo da ga predribla.

Ne samo da su nadmašili transfer stamenog Holanđanina koji je iz Sautemptona u Liveprul prešao za 85 miliona evra, nego su nadmašili i transfer Kristjana Ronalda kojeg je Junajted prodao Realu za istu svotu novca. Razlika je samo u tome što će Crveni đavoli Lesteru za novog štopera celu svotu uplatiti odmah, dok je Ronaldova suma bila ukupna sa sve bonusima.

Oduševljen sam što sam postao deo ovog velikog kluba. Uživao sam u Lesteru tokom karijere i hteo bih da se zahvalim svima u klubu, posebno navijačima, koji su me fantastično bodrili u protekle dve sezone. Ali, kada Mančester junajted dođe po tebe to je prilika koja se na propušta - ocenio je Megvajer.

Prezadovoljan je trener Ole Gunar Solskjer koji je dobio svoju primarnu letnju metu.

- Hari je jedan od najboljih štopera današnjice i oduševljen sam što nam se pridružio. Radi se o sjajnom čitaču igre koji predstavlja i snažan karakter na terenu. Čak i u trenucima pritiska, njegova mirnoća je impresivna. Očekujem da se brzo i lako uklopi u ekipu i odmah donese stabilnost - poručio je Solskjer.

Lester je engelskog štopera doveo 2017. iz Hala za 13,7 miliona evra.

Zanimljivo je uporediti ovaj transfer i sa transferom jednog od najboljih defanzivaca u istoriji, kako Junajteda tako i Premijer lige, Nemanjom Vidićem.

Njega je ser Aleks Ferguson doveo iz Spartak Moskve za svega 10,5 miliona evra.

Ostaje da se vidi da li će 26-godišnji defanzivac opravdati ovoliki hajp koji se podigao oko njega, koji je pre svih napravio upravo Junajted.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA