Majstorija Dinamovog bisera dovoljna za remi, Huntelar "srećković" izvukao Ajaks (VIDEO)

Nekoliko remija u prvim mečevima trećeg kola

  • 0
Greece Soccer Champions League Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Dinamo Zagreba odigrali su nerešeno sa Ferencvarošom u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona dok je Ajaks remizirao sa grčkim PAOK-om 2:2.

Dinamova "zlatna koka" Dani Olmo počeo je utakmicu kao starter i postigao je pogodak već u sedmom minutu kada je dobio loptu petom od Ademija i onda je u šesnaestercu, na "petoparcu" protnuo kroz noge Davidu Sigeru pre nego što je poslao u ugao gola mađarskog tima za 1:0.

Ferencvaroš se nije predao i u nastavku je upravo Siger u 60. minutu uspeo da se iskupi kada je glavom posle odbitka munjevito reagovao i prebacio loptu preko gol-linije.

Igrači Dinama su je izbacili, ali je bilo kasno i gol je priznat. Revanš ovog meča je naredne nedelje u Mađarskoj.

Ajaks je bolje krenuo u meču protiv solunskog PAOK-a. Polufinalista prošlosezonske Lige šampiona je već od desetog minuta golom Hakima Zijeha poveo sa 1:0 i pokazao u tih deset minuta da je jači.

Zijeh je iz slobodnog udarca iskosa gađao direktno gol, lopta je na putu do mreže kačila jednog igrača protivničkog tima i prevarila golmana.

PAOK je nakon toga počeo više da se oslobađa i ide napred i to se isplatilo u 32. minutu kada je Janulis poslao loptu sa krila ispred peterca za nebranjenog Čubu Akpoma koji je plasirao loptu u mrežu za izjednačenje.

Grci pre poluvremena stižu do preokreta golom Lea Matosa u 39. minutu, kada je nadskočio sve oko sebe posle centaršuta iz prekida. Konačan rezultat postavio je Klas Jan Huntelar u 57. minutu kada se lopta uz mnogo sreće odbila od njega do mreže.

Pored ova dva meča, Klub Briž je pobedio Dinamo iz Kijeva sa 1:0, dok je Karabag bio bolji od APOEL-a sa Kipra 2:1.

VIDEO - Pavkov diže na noge navijače i "loži" ceo stadion

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA