Ostrvo podrhtava: Totenhem dovodi dve najveće bombe prelaznog roka!

Kreće domino efekat: Barsa-Totenhem-Junajted-Real

  • 2
Paulo Dibala i Felipe Kutinju prelaze u Totenhem

Foto: Tanjug/AP

Bomba u režiji Totenhema, i to možda najveća ovog leta u Evropi, u samom finišu prelaznog roka (8. avgusta u 18h u Engleskoj se završava transfer pijaca) na novi Vajt Hart Lejn ''sleću'' Paulo Dibala i Filipe Kutinjo.

Iako je sve izgledalo da će nekadašnji fudbaler Intera i Liverpula obući dres Arsenala, Kutinjo se ipak odlučio za drugi londonski klub.

Glavni razlog kako navodi Skaj sport jeste što Tobdžije neće igrati Ligu šampiona ove sezone.

Ideja čelnika Barselone je da ga vrati u Engelsku na jednogodišnju pozajmicu, gde bi oživeo fudbalsku karijeru ali i tržišnu vrednost.

Kutinjo je želeo nazad u Liverpul, ali Klop nije uspeo da mu pronađe mesto u timu, zbog toga je Arsenal bio najrealnija opcija, međutim, kako javlja Skaj, tu opciju je Brazilac odbio.

liga šampiona, Totenhem - Barselona

Da li Kutinjo broji poslednje dane na Kamp Nou? Foto: Tanjug/AP

Ukoliko Pevci uspeju da realizuju ovaj transfer to će značiti automatski odlazak Kristjana Eriksena, a naredna destinacija Dancu trebalo bi da bude Mančester Junajted.

Iako se spominjao Real Madrid, njihova primarna meta i dalje je Pol Pogba.

Sa druge strane, dugo se spominjalo da je Bruno Fernandes iz Sportinga blizu Old Traforda, međutim, kako prenose britanski mediji, Crveni đavoli su se odlučili za iskusnijeg igrača koji ima velikog iskustva igranja u Premijer ligi.

Cena za koju bi ga Pevci pustili je oko 60-70 miliona evra.

FK Totenhem, FK Mancester Junajted

Eriksen i Pogba u duelu; Foto: Tanjug/AP

Dovođenjem Eriksena, Junajted će upasti u probleme sa finansijskim fer plejom i zbog toga će morati da proda nekoga, a to će najverovatnije biti Pogba. I ako se ''pijaca'' u Engleskoj zatvara 8. avgusta, ostatak Evrope je uglavnom otvoren sve do 2. septembra.

Real čeka kao zapeta puška da Mančester malo popusti oko Francuza, kako bi ispunili još jednu veliku želju treneru Zidanu.

Tako bi odlazak iz Barselone (in)direktno doneo novo pojačanje Realu.

Što se Paula Dibale tiče, već određeno vreme vodi intenzivne pregovore za Mančester junajtedom i Interom, ali izgleda da od tih transfera nema ništa. Mančester ne može da ispuni velike finansijske zahteva omalenog Argentinca, dok je Inter u celu tu priču ušao tiho, a izgleda još tiše i izašao.

U ''minut do 12'', kao grom iz vedra neba, pojavila se mogućnost da najbolji strelac Juventusa od pre dve sezone pojača londonske Pevce.

Liga sampiona, Manchester United, Juventus

Zna več Dibala kako se postižu golovi na Old Trafordu; Foto: Tanjug/AP

Jedan od najbolje informisanih italijanskih novinara Đanluka Di Marcio javlja da su se klubovi i sve dogovorili oko prelaska i da će Totenhem Juventusu isplatiti 70 miliona evra.

To je novac koji bi mogli da zarade na prodaji Eriksena, tako da bi taj domino efekat uticao i na ovaj transfer.

Po navodima Skaj sporta ostaje da se igrač dogovori sa klubom oko uslova, što neće biti lako, ako se zna kako su prošli pregovori sa Junajtedom. Međutim, Argentinac nije u planovima trenera Sarija, tako da mu je u interesu da napusti Torino.

Podsetimo, Pevci su već oborili rekord ove sezone dovevši Tangija Ndombelea iz Liona za 70 miliona evra.

Najveći gubitnik ovih Totenhemovih bombi mogao bi da bude Bruno Fernandes koji bi u ovom slučaju ostao kratkih rukava, iako se praktično već oprostio od navijača. Ovim tokom događaja propao bi mu transfer i u redove Pevaca i u redove Crvenih đavola.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA