≫ 

Savu Miloševića bombardovali pitanjima o sastavu tima, a imao je poruku i za turske novinare

Trener crno-belih odrao je konerenciju na kojoj nije želeo previše da "otkriva karte" pred duel protiv Malatije

  • 5

Trener Partizana Savo Milošević održao je konferenciju za medije pred meč protiv turske Malatije (četvrtak 21.00), gde je istakao da ekipa ima problema sa povredom Nemanje Miletića, koji je neizvestan pred duel 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

- Stalno ponavljam pred i posle ovih utakmica koje smo do sada odigrali, da uvek imamo neki problem koji pokušavamo da rešimo. Ako stavimo po strani povredu Nemanje Miletića, ekipa je spremna, radimo na svim detaljima koji mogu da nam donesu određenu prednost, verujem da možemo da dignemo i kvalitet trke, posle 3-4 utakmice trebalo bi da smo i u dobroj takmičarskoj formi i tu smo u manjoj prednosti u odnosu na rivala, jer u Turskoj još nije počelo prvenstvo, tako da ćemo i tu tražiti našu šansu.

Nemanja R Miletić, zglob Ovako je izgledala noga Nemanje Miletića posle povrede; Foto: Privatna arhiva/Telegraf

Turski novinari pitali su Miloševića da li je pratio Malatiju, što je on potvrdio.

- Počeli smo da pratimo Malatiju nakon što smo saznali da su nam oni mogući rival, pogledali smo obe utakmice protiv Olimpije, naši ljudi su bili i u Ljubljani, za nas je ovaj meč od ogromnog značaja, ali da ne zalazim duboko u priču, ovo je za nas jako značajno i finansijski, mnogo je bitno za klub kao Partizan da igra u Evropi, ovo nam je možda i najbitniji meč u prvom delu sezone do decembra.

Šta možete da nam kažete o ekipi Malatije, koje su im karakteristike?

- Tipičan predstavnik turskog fudbala, imaju mnogo stranaca i poseduju veliki kvalitet. U kvalifikacijama za Ligu Evrope često se dešavalo da dobijate ekipe koje preko Kupa dođu tu, ali Malatija je bila 3. u prvenstvu, ispred Bešiktaša, možda i najveća njihova karakteristika je brzina, koja im omogućava prednost u odnosu na rivale.

Milošević je poručio da će ovaj meč biti najveći test za njegovu ekipu, ali da neće moći da da definitivan sud o kvalitetu ekipe, jer selekcija tima i prelazni rok još nisu završeni.

Savo Milošević Savo Milošević; Foto: Telegraf

- Ovo će biti najbolji test koji smo imali, a moj definitivni sud na osnovu ove utakmice neće biti definitivan kada su u pitanju kvaliteti i mogućnosti ove ekipe, nismo još završili prelazni rok, ekipa može da igra 30-40% bolje, ali za to je potrebno vreme, nekoliko meseci, kao i da prođemo još jedan ciklus priprema. Nadam se da ćemo u četvrtak biti u stanju da pružimo najbolje od sebe i da će to biti dovoljno da se pobedi Malatija.

Turski novinari su pitali trenera Partizana da li je obratio pažnju na nekog igrača posebno, istakavši Fofanu i Gokhana Torea, a on im je poručio da će biti spremni za sve.

- Ono što mogu da znaju da ćemo obratiti pažnju na sve i da ćemo biti spremni - uz osmeh je rekao Milošević, koji je poručio da je Asano u konkurenciji za tim, ali da ne može da oktriva koliko će igrati.

Takuma Asano Takuma Asano i Savo Milošević; Foto: Partizan

- On je u konkurenciji za tim, ne mogu da kažem koliko će igrati, ali je u konkurenciji.

Usledila su pitanja iz kojih su novinari pokušali da izvuku informacije o sastavu tima: Postoji li alternativa ako Miletić ne bude spreman, da li se razmišlja i o Lutovcu na beku?

- Ne mogu da odgovorim, naravno da imamo rešenje, ali ne mogu da odgovorim.

Da li Partizanu odgovaraju ekipe koje igraju fudbal?

- Mi smo pričali kako nam je to lakše, videćemo kako će biti sada - uz osmeh je odgovorio Milošević.

FK Partizan - FK Konas Ki Slavlje fudbalera Partizana na meču protiv Konahs Kija; Foto: Nikola Tomić

Pošto su Malatiju napustila dva najbolja igrača, novinar Telegrafa pitao je i koliko će odlasci kapitena ekipe i Danijel Aleksića olakšati Partizanu posao u Turskoj?

- Neće uopšte olakšati, Malatija je izuzetna ekipa koja ima mnogo stranaca, imaju špica Jahovića, koji im je sam doneo plasman dalje protiv Olimpije. Imali su sličnu situaciju kao mi, otišlo je mnogo igrača, došao im je novi trener, videćemo kako će se snaći.

Imate slatke muke u špicu, Ožegović i Sadik su u dobroj formi da li ste razrešili dileme?

- Jesam.

Usledilo je novo pitanje o bekovima, ali i novi odgovor Miloševića, koji im je dodatno zakomplikovao situaciju oko rešavanja dileme oko sastava.

- Apsolutno razumem znatiželju novinara, ali zašto ne bi Pešukić igrao na desnom beku, kada smo ga doveli zbog toga - uzvratio je Milošević kontrapitanjem.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA