≫ 

Moj odlazak na Kosovo je ružno ispraćen: Vukićevićeva porodica "trpi" zbog preuzimanja Feronikelija

Tenzija između Srba i Albanaca i dalje ima, a Vukićević tvrdi da mu je primarni motiv bio sportski

  • 48
Dejan Vukicevic Foto: MN Press

Bivši fudbaler podgoričke Budućnosti i beogradskog Partizana Dejan Vukićević istakao je da se prevashodno u Srbiji vrlo negativno gledalo na njegov dolazak na klupu Feronikelija.

On je ove nedelje postao trener šampiona tzv Kosova, podeljenog u ingerencijama između dva fudbalska saveza - Srbije i samog Kosova koje je predmet spora sa kosovskim Albancima.

Zbog toga je njegova odluka da sedne na klupu kluba iz Prištine ispraćen s negodovanjem sa ove strane administrativne linije sa južnom srpskom pokrajinom.

- Ja ovo gledam isključivo kao novi sportski motiv, jer smatram da mi sportisti treba da budemo ti koji će graditi mostove prijateljstva. Moram priznati da sam iskreno iznenađen kako su pojedini mediji na ružan način predstavili moj dolazak na Kosovo - rekao je Vukićević, a prenosi RTK.

Napomenuo je da čitava situacija na njega ne utiče, ali škodi njegovoj porodici.

- Nikakav problem nemam te vrste, ali imam porodicu i to sve utiče na njih. Istina je da sam bivši igrač Partizana, istina je da Partizan volim i da mi je on kao druga kuća gde imam dosta prijatelja koji svakako razumeju sve to, bar oni pravi. Na drugoj strani ja sam profesionalac i sve ovo gledam sa tog aspekta - obrazložio je on.

Vukićević se debitovati kao trener svog kluba u subotu kada Feronikelji u Prištini bude ugostio tim Milana iz Italije.

VIDEO - Milošević: Asano igra protiv Malatije, videćemo koliko

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kvalitet ne kvantitet

    7. avgust 2019 | 16:02

    Veruj mi da sam ja PRAVI navijač PARTIZANA već 40 godina. Živim za PARTIZAN a ne od njega. Čista ljubav! Ali veruj mi da te ja i meni slični uopšte ne podržavamo! Uzmi njihov novac jer ti je to jedini motiv i što dalje od mog i našeg PARTIZANA!

  • Косингас

    7. avgust 2019 | 16:29

    Ти си једна рђа од човека! Једноставно, неке ствари не радиш у животу. Овако, сам си изабрао свој пут. Шта си очекивао, да поздравимо твој потез?

  • ja

    7. avgust 2019 | 15:51

    Slazem se. Ne vracaj se u Centralnu Srbiju, uzivaj u juznoj pokrajini.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA