≫ 

Partizanov tim za Turke: Dilema na desnom beku, velika scena za talenta (GRAFIKA)

Od odluke medicinskog tima i samog Nemanje R. Miletića zaviseiće da li struka sutra mora da improvizuje u odbrani

  • 44
Partizan sastav Ilustracija: Nikola Jovanović

Ako je protiv Velšana moglo da se kalkuliše, čak i da se isprobaju neke opcije, pogotovo u revanšu u Humskoj, Partizan protiv daleko jače Malatijespor, u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope (četvrtak, 21.00), ne sme da improvizuje i napravi ni najmanju grešku.

Ni u odabiru taktike, niti u izboru igračkog kadra, jer bi svaki propust iskusni turski tim mogao da kazni i udalji crno-bele od primarnog cilja u tekućoj sezoni – grupne faze takmičenja. A ona, posle teške godine bez Evrope, ne znači samo presiž, već i direktno utiče na egzistenciju celog kluba.

TRI REŠENJA UZ DESNU AUT-LINIJU

Nemanja Miletić Foto: Nikola Tomić

Upravo zato je trener Savo Milošević naborao čelo, kada je obraćajući se medijima otkrio da ga muči samo jedan problem, ali u najosetljivijoj liniji tima – odbrani, koju treneri često ne menjaju ni na prijateljskim, a kamoli na tako važnoj utakmici kao što je predstojeća.

Odnosilo se, naravno, na povredu Nemanje R. Miletića, jednog od stubova i najbitnijih igrača u ekipi, koji je pre nekoliko dana, na prvenstvenom meču sa Mačvom, doživeo uganuće zgloba.

Milošević, tvrdi, ima rezervni plan, međutim, čekaće do poslednjeg trenutka i izveštaj lekara i sam utisak Miletića, koji je već imao sličan problem, ne bi li presekao i odlučio šta i kako dalje.

U ovom trenutku, reprezentativac Srbije je bliže odluci da stisne zube i makar pod blokadama izađe na teren, ali ukoliko to bude suviše veliki rizik Milošević će morati da improvizuje.

Periša Pešukić, Igor Vujačić Printskrin: Youtube/VideonetRS

Pitaće neko verovatno: zašto bi improvizovao kada je ovoga leta angažovan Periša Pešukić, kao prirodna alternativa za Miletića? S pravom svakako, ali samo ukoliko se ignorišu činjenice.

A one kažu da novajlija ni na priprema nije dobijao previše prilike, bar ne u onim jačim mečevima, a od početka sezone nijednom nije bio ni u protokolu na četiti odigrana meča.

Upravo tu se završavaju sva pitanja u vezi sa Pešukićem, a pogled baca na ostatak kadra, u kome bi Milošević trebalo da nađe drugo rešenje. Ofanzivna ideja vodi ka Aleksandru Lutovcu, koji je upravo na meču sa Šapčanima veoma dobro “zakrpio rupu” po izlasku Miletića i imalo bi logike da utakmica sa Turcima nema toliku težinu.

ffu

Jer, uz dužno poštovanje, Mačva nije isto što i Malatijaspor i teško da će crno-beli baš kidisati na Turke tim intenzitetom.

FK Partizan - FK Konas Ki Foto: Nikola Tomić

Otuda pretpostavka da će, ukoliko Miletić zaista ne bude mogao na teren, trener kluba iz Humske posegnuti ili za rešenjem sa suprotne strane terena, jer Partizan na raspolaganju ima čak tri leva beka (Brežančić, Urošević, Šehović) ili, pak, jednim od preostalih štopera (Vujačić, Dinga) koji će, pre svega, osigurati prilaze golu.

Ali svakako neće biti razdvajanja tandema Bojan Ostojić – Strahinja Pavlović.

MNOGO MANJE NEIZVESNOSTI U MANEVRU

Zoran Tošić Foto: Marko Jovanovic

Preostale dve linije nemaju ni izbliza toliko neizvesnosti, jer su se neke stvari u proteklom periodu iskristalisale same po sebi, dok u određenim delovima terena, konkretno u napadu, Milošević kombinovanjem dobija ono što želi.

To konkretno znači da će vezni red pretrpeti samo jednu promenu u odnosu na prethodne utakmice, dok će sve ostalo ostati potpuno isto.

Dakle, par zadnjih veznih će činiti Aleksandar Šćekić i Saša Zdjelar, na desnom krilu će dejstvovati Zoran Bambi Tošić, koji je otuda i propisno odmoren na utakmici sa Mačvom.

Savo Milošević, Sejduba Suma Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

Sejduba Suma će kao i do sada imati ulogu organizatora igre u centralnom delu terena, a promena će najverovatnije biti izvršena na levom krilu.

U iščekivanju Takume Asana, koji sutra možda i upiše neki minut kako bi se predstavio publici, priliku će, zasluženo dobiti mladi Filip Stevanović, novi biser crno-belih.

Oni koji temeljnije prate dešavanja u Humskoj svesni su da se takav talent u Partizanu nije pojavio još od vremena Adema Ljajića, a kako Milošević tvrdi da ne postoje mladi i stari igrači, već samo oni dobri i manje dobri, jasno je da će Stevanović verovatno dobiti prednost u odnosu na iskusnijeg Đorđa Ivanovića.

SADIKU MALA PREDNOST, OŽEGOVIĆ GRABI SVAKI MINUT

PARTIZAN Foto: MN Press

Što se napadačke linije tiče, rekosmo već da deluje kao da i sam Milošević još uvek vaga ko je u ovom trenutku bolje rešenje – Umar Sadik ili Ognjen Ožegović.

Novajlija iz Rome se još privikava na novu sredinu, uz veliki trud i želju za dokazivanjem, ali uz jasan problem sa realizacijom, koja je protiv Konah Kija dobrano odlagala završni čin za Velšane.

Sa druge strane, Ožegović je počeo sezonu kao rezervna opcija Nigerijcu, no, svaki put je sa klupe uneo energiju, živost i – golove, zbog kojih se na posletku fudbal i igra.

Možda mu i više leži uloga "džokera", pa je izvesnije da će Sadik početi utakmicu, a povratnik iz Arsenala iz Tule dobiti priliku ako ne bude išlo.

Milošević je i do sada kombinovao sa dvojicom napadača i dobijao ono što je želeo, pa sluti da bi takvo opredeljenje mogao da usmeri i ka Turcima.

VIDEO: Sava Miloševića bombardovali pitanjima o sastavu tima, a imao je poruku i za turske novinare

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PFK-BGD

    7. avgust 2019 | 19:50

    Sutra svi na jna momci zasluzuju podrsku da oderemo glasne zice da divljamo i urlamo da damo i mi 100 posto sebe!

  • Vladebbrs

    7. avgust 2019 | 20:10

    Kao navijac CZ, zelim partizanu svu srecu, sutra jako da navijamo za Partiza za Srbiju...Da bog da da igramo evropu zajedno...Samo Jako sutra...

  • Pa navijaca su vam ubili...

    7. avgust 2019 | 20:31

    A vi i dalje volite turke...jeste g ciganska...eeeee...cccc...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA