≫ 

Arsenal ima novog defanzivca: Tirni oborio škotski rekord, a iskusni štoper hoće na Emirate

Levi Bek Seltika Kieran Tirni biće novo pojačanje londonskog kluba, dok je David Luiz podneo zahtev za novi ''ponoćni ples''

  • 0
Kieran Tiernej, Seltik Foto: Guliver/Getty Images/Ian MacNicol

Sve je dogovoreno, Arsenal će poslednjeg dana prelaznog roka u Engleskoj popisati jednog od najboljih i najtalentovanijih igrača Škotske - Kijerana Tirnija iz Seltika. Sa druge strane David Luiz bi ponovo mogao da bude ponoćna bomba.

Kako javljaju svi britanski mediji Seltik je prihvatio ponudu Arsenala za Tirnija u visini od 27 miliona evra. Tako će 22-godišnji levi bek postati najskuplji škotski igrač svih vremena.

Ugovor će biti potpisan na pet godina, tokom dana će se utanačiti i poslednji detalji ugovora sa igračem, ali medji spekulišu da bi nedeljna plata mogla da mu bude oko 81.000 evra.

Kieran Tiernej, Seltik Foto: Guliver/Getty Images/Naomi Baker

Ovaj transfer dolazi u nezgodan čas za škotsku ekipu jer će ostati bez jednog od glavnih igrača pred revanš kvlaifikacja za Ligu šampiona, gde su u prvom meču protiv Kluža odigrali nerešeno 1:1.

Tirni je u dosadašnjoj karijeri odigrao 170 utakmica za matični klub, za čiji je prvi tim debitovao 2015. godine.

Sa druge strane izgleda da su pregovori sa Dajotom Upamekanom iz RB Lajpciga i Danieleom Ruganijem iz Juventusa propali, ali se odjednom otvorila mogućnost dolaska Davida Luiza iz Čelsija.

Iskusni Brazilac je podneo zahtev za trnsfer i zahteva da ga Plavci puste na Emirate.

Francuski L'Ekip navodi da Luiz štrajkuje i da je situacija na Stamford Brridžu ''vrlo napeta''. Trideset dvogodišnjak po svaku cenu želi da napusti klub i već je obavio razgovore sa čelnicima Arsenala.

Konkretna ponuda je bila poslata, ali ju je Čelsi odbio što je Luiza razbesnelo. Zbog toga je u sredu odbio da odradi trening sa ekipom.

FC Chelsea - Roma, Liga sampiona, FK Celsi Roma Foto: Tanjug/AP

Ovaj transfer u ''minut do 12'' nije ništa novo za štopera. Na isti način je 2016. prešao u Čelsi iz PSŽ-a.

Kako se navodi, iza celog transfera stoji njegov agent Kjia Jurobhijan koji je navodno postavio Edua za tehničkog direktora Arsenala i da su oni i njegov štićenik zbog toga toliko ''zapeli'' za transferom baš u redove Tobdžija.

Očekuje nas vreo i uzbudljv dan u Londonu, tačnije nešto manje od 12 sati do zatvaranje ''pijace''.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA