UEFA skratila spisak za najbolje u Ligi šampiona: Dominiraju igrači Liverpula!

Moguće je da na sve četiri pozicije budu igrači šampiona Evrope

  • 3

UEFA je objavila imena igrača koji su ušli u uži izbor za nagrade najboljih u Ligi šampiona u sezoni 2018/19. Nagrade će se dodeliti u konkurenciji najboljeg golmana, defanzivca, veznjaka i napadača. Nagrade će biti uručene tokom žreba za grupnu fazu Lige šampiona 29. avgusta u Monaku.

Širi spisak je skraćen nakon glasanja članova žirija koji su činili treneri 32 kluba iz grupne faze od prošle sezone, zajedno sa 55 novinara iz svake od 55 članica UEFA, a izabrala ih je grupa European Sports Media (ESM). Treneri nisu smeli samo da glasaju za igrače iz sopstvenih timova.

FK Crvena zvezda, Liverpul Foto: Tanjug/AP

Od trenera i novinara zatraženo je da sačine uži izbor od tri igrača u svakoj kategoriji dodeljivanjem po pet, tri, odnosno jedan bod.

Period glasanja se završio, rezultati su se sabrali i u uži izbor je ušlo po tri igrača sa svake pozicije sa najvećim brojem glasova.

Dominiraju igrači aktuelnog šampiona Evrope Liverpula kojih je čak pet. Za njima ide najveće iznenađenje prošlogodišnje Lige šampiona - Ajaks, iz kojeg su dva fudbalera, koliko imaju i Barselona i drugi finalista Totenhem.

Poređani po abecednom redu u finalni izbor su ušli:

Juvaentus, Ajaks Foto: Tanjug/AP

GOLMANI: Alison Beker (Brazil - Liverpol); Ugo Ljoris (Francuska - Totenhem); Mark-Andre ter Štegen (Nemačka - Barselona)

ODBRANA: Trent Aleksander-Arnold (Engleska - Liverpol); Matijs de Liht (Holandija - Ajak/ Juventus); Virdžil van Dajk (Holandija - Liverpol)

SREDINA: Frenki de Jong (Holandija - Ajak/Barselona); Kristian Eriksen (Danska - Totenhem); Džordan Henderson (Engleska - Liverpol)

NAPAD: Sadio Mane (Senegal - Liverpol); Lionel Mesi (Argentina - Barselona); Kristiano Ronaldo (Portugal - Juventus).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA